Ερντογάν: Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε το Ιράν για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Ερντογάν: Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε το Ιράν για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Οι ΗΠΑ, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και η Σαουδική Αραβία έχουν κατηγορήσει το Ιράν για την επίθεση αυτή και όχι τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης που έχουν ανακοινώσει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη

ERDOGAN
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να μην βιαστεί να κατηγορήσει το Ιράν για τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, επισημαίνοντας ότι δεν θα ήταν σωστό να πέσει όλο το βάρος στην Τεχεράνη.

"Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό να κατηγορούμε το Ιράν", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News που μεταδόθηκε χθες Τετάρτη, ενώ πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν από διάφορες περιοχές της Υεμένης.

"Δεν θα ήταν ο σωστός δρόμος να ρίξουμε όλο το βάρος στο Ιράν. Διότι τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν οδηγούν απαραιτήτως σε αυτό το συμπέρασμα", πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ, μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες και η Σαουδική Αραβία έχουν κατηγορήσει το Ιράν για την επίθεση αυτή και όχι τους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης που έχουν ανακοινώσει ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Ριάντ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις "με φίλους και εταίρους για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει".



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης