Bούτσιτς: Σημαντική η συνάντηση με Μητσοτάκη - Η Ελλάδα δεν αλλάζει στάση στο Κόσοβο

Bούτσιτς: Σημαντική η συνάντηση με Μητσοτάκη - Η Ελλάδα δεν αλλάζει στάση στο Κόσοβο

Εξαιρετικά σημαντικές οι επαφές στην Νέα Υόρκη με Μέρκελ, Μητσοτάκη, Ζάεφ και Ράμα είπε στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας ο πρόεδρος της χώρας 

vucic-micotakis
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ικανοποιημένος από τις συναντήσεις που είχε χθες και σήμερα στην Νέα Υόρκη με ηγέτες ξένων χωρών. Σε συνέντευξή του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS) ανέφερε ότι η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ επικεντρώθηκε στην επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου. «Είχαμε μία πολύ ανοιχτή συζήτηση, πρόθεση της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να επιταχυνθεί η επίλυση όλων των ανοιχτών ζητημάτων στα Βαλκάνια. Αναμένουμε ότι, όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Κόσοβο και εκλεγεί νέα κυβέρνηση, θα καταργηθούν οι δασμοί για τα εμπορεύματα από την Σερβία» ανέφερε ο Βούτσιτς. Αποκάλυψε επίσης ότι «η Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σχεδιάζουν αρχικά την διοργάνωση μίας περιφερειακής συνόδου για το ζήτημα του Κοσόβου και θα ακολουθήσουν εντατικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών για να βρεθεί συμβιβαστική λύση».

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην αποτίμηση που έκανε για την RTS από τις επαφές του στην Νέα Υόρκη, συμπεριέλαβε και την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε σημαντική.

«Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε ότι, παρά τις διάφορες φήμες, η Ελλάδα παραμένει σταθερή στην θέση της να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, κάτι που ο φίλος μας Κυριάκος Μητσοτάκης μου το επιβεβαίωσε χθες βράδυ» δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Συμπλήρωσε δε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είπε χαρακτηριστικά: «Αλεξάνταρ μην ανησυχείς, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση. Στηρίζουμε τον διάλογο, θέλουμε να επιτύχετε μία συμβιβαστική λύση, αλλά προτού επιτευχθεί οποιαδήποτε συμβιβαστική λύση, εφόσον επιτευχθεί, η Ελλάδα δεν θα αλλάξει στάση».

Ο πρόεδρος της Σερβίας, ανέφερε στην συνέντευξή του ότι είχε επίσης εποικοδομητικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής συνεργασίας και συμφωνήθηκε να εξεταστούν στο άμεσο μέλλον οι δυνατότητες να δημιουργηθεί μεταξύ των τριών χωρών μία ζώνη ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων, πολιτών και υπηρεσιών. Η πρώτη συνάντηση των τριών ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Οκτωβρίου στην πόλη Νόβισαντ στη Σερβία, ανέφερε ο Βούτσιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης