Βρετανία: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το «λουκέτο» Τζόνσον στο κοινοβούλιο

Βρετανία: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το «λουκέτο» Τζόνσον στο κοινοβούλιο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και περιμένει την ιστορική απόφαση

000_1KK4NA
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας που θα καθορίσει την παραμονή του στην εξουσία.

Η Ντάουνινγκ Στρητ βρίσκεται επί ποδός σε περίπτωση που η απόφαση είναι σε βάρος του πρωθυπουργού.

O εκκεντρικός Συντηρητικός πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο πλευρό του βρίσκεται η Κάρι Σίμοντς, η επίσημη ερωμένη του, η οποία, όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τον ακολούθησε στο ταξίδι του με διακριτικότητα. Ταξίδεψε με άλλο αεροσκάφος από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη για να μην μπει στο «μάτι» των συμπολιτών της ότι της πληρώνουν και τα μεταφορικά ενώ δεν είναι επισήμως η «Πρώτη Κυρία» της Βρετανίας. Ωστόσο, η Κάρι Σίμοντς διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει ο Μπόρις Τζόνσον.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το αν είναι σύννομη ή όχι η κίνηση του Τζόνσον να κλείσει την Βουλή των Κοινοτήτων επί πέντε εβδομάδες ανακοινώνεται την ώρα που ο Τζόνσον βρίσκεται στις ΗΠΑ και στο πλευρό του ισχυρότερου συμμάχου του, του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Εάν η απόφαση κρίνει παράνομη την κίνηση του Τζόνσον, τότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στη βουλή.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Λονδίνου δήλωσε ότι θα «συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».

Κλείσιμο
Αλλά ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ν α κλείσει για δεύτερη φορά την βρετανική βουλή εάν η απόφαση είναι σε βάρος του.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο αποφανθεί ότι δεν ήταν σύννομη η απόφασή του, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στο BBC:
«Θα περιμένω και θα δούμε ποια θα είναι η απόφαση», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «σέβεται πλήρως τον νόμο και σέβεται πλήρως το δικαστικό σώμα».

Το Κοινοβούλιο πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες του στις 14 Οκτωβρίου, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματίσει να αποχωρήσει από την Ε.Ε στις 31 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης