Ο Χάρισον Φορντ στον ΟΗΕ: Το σπίτι μας καίγεται και έχουμε μόνο ένα σπίτι

Ο Χάρισον Φορντ στον ΟΗΕ: Το σπίτι μας καίγεται και έχουμε μόνο ένα σπίτι

«Εδώ και 30 χρόνια συζητάμε για να σώσουμε τον Αμαζόνιο», τόνισε ο διάσημος ηθοποιός και πρόσθεσε: «Τα νέα παιδιά είναι ένας ηθικός στρατός και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα»

FORD
Ο Ιντιάνα Τζόουνς... πήρε το μαστίγιό του και εισέβαλε στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, βάζοντας στη... θέση τους, τους ηγέτες των μεγάλων -κυρίως- κρατών, που «στρουθοκαμηλίζουν» μπροστά στη ραγδαία κληματική αλλαγή. Ο Χάρισον Φορντ αυτή τη φορά δεν φορούσε τη στολή του εξερευνητή αρχαιολόγου, αλλά σίγουρα κρατούσε «μαστίγιο» και αυτό δεν ήταν άλλο από την ομιλία του προς τους ηγέτες των κρατών.

Ο διάσημος ηθοποιός δεν μάσησε τα λόγια του, ζητώντας με επιτακτικό ύφος τη λήψη μέτρων και μάλιστα αμέσως. «Το σπίτι μας καίγεται και έχουμε μόνο ένα σπίτι», είπε ο θρυλικός Ιντιάνα Τζόουνς. «Συζήταμε να σώσουμε τον Αμαζόνιο εδώ και 30 χρόνια. Σχεδόν πριν από 30 χρόνια, ο Στινγκ είχε δώσει συναυλία, εδώ στη Νέα Υόρκη, με μήνυμα ακριβώς αυτό, να σώσουμε τον Αμαζόνιο. Και ακόμα συζητάμε γι' αυτό. Το μεγαλύτερο δάσος στον πλανήτη είναι κρίσιμο για το κλίμα και για κάθε λύση που πρέπει να δρομολογήσουμε για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Για όλα όσα μας δίνουν ζωή», δήλωσε και συνέχισε:

«Και αυτό καίγεται. Όταν ένα δωμάτιο στο σπίτι μας έχει αρπάξει φωτιά, δεν λέμε «ένα δωμάτιο έχει αρπάξει φωτιά. Λέμε ότι το σπίτι μας έχει αρπάξει φωτιά. Και έχουμε μόνο ένα σπίτι. Υπάρχει μία δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον πλανήτη. Είναι τα νέα παιδιά, που ενώ εμείς έχουμε αποτύχει, αυτά έχουν θυμό, είναι οργανωμένα, που είναι διατεθειμένα να κάνουν τη διαφορά. Είναι ένας ηθικός στρατός. Και το σημαντικότερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε γι' αυτά, είναι να διώξουμε την κόλαση από τον δρόμο τους.

Actor Harrison Ford on saving rainforests: 'Get out of young people's way'
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης