Στη Σερβία δίνουν αυξήσεις ως 15% στους δημόσιους υπαλλήλους

ana-brnabic-serbia

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς θα δουν οι νοσηλευτές και οι γιατροί

Αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 8% έως 15% στους μισθούς του δημόσιου τομέα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, επισημαίνοντας πως αυτές θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, η κ. Μπρνάμπιτς υπογράμμισε ότι τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς θα δουν οι νοσηλευτές (+15%) και οι γιατροί (+10%). “Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να κρατήσουμε τους επαγγελματίες νοσηλευτές και ιατρούς στη χώρα” σημείωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση επενδύει ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις υποδομές της υγειονομικής περίθαλψης, στις κλινικές και στα νοσοκομεία.

Η κ. Μπρνάμπιτς τόνισε, επίσης, ότι αυξήσεις θα δουν και οι συνταξιούχοι (+5% από την 1η Ιανουαρίου του 2020). “Προσπαθούμε να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική τροχιά της χώρας” σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

kyriakos

Να τα δουν οι δικοί μας ΔΥ και να σηκωθούν να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν είναι σωστό να εισάγουμε παρακμή. Ήρθε η ώρα να κάνουμε εξαγωγή σιχαμερης παρακμής.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191021135221_Russian-gymkhana-tsiro-1000

Αυτό δεν είναι απλώς ένα ακόμη video με αυτοκίνητα που οδηγούνται στο όριο. Θέλει να προβάλλει παλιά ρώσικα αυτοκίνητα που ξαφνικά απέκτησαν ψυχή.

erdogan-syria-arthro

Αναφορικά με την έκκληση Μακρόν για παράταση της περιόδου εκεχειρίας, ο Ερντογάν είπε ότι δεν έχει λάβει ο ίδιος κάποιο αίτημα και υπογράμμισε ότι η Άγκυρα διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ, όχι με τη Γαλλία

1