Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Καλό θα ήταν η Τουρκία να προτιμήσει τα δικά μας οπλικά συστήματα

f35

Ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση προς την Τουρκία - Έντονο το φλερτ της Άγκυρας με την αγαρά των ρωσικών Σουχόι

«Η Τουρκία είναι παλιός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μέλος του ΝΑΤΟ. Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους Τούρκους εταίρους μας, να προτιμήσουν στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμούς που παράγουμε εμείς», τονίζει με νόημα η κυβέρνηση Τραμπ μετά την παραλαβή της δεύτερης συστοιχίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S - 400 από την Τουρκία και τον αποκλεισμό που της επέβαλε η Ουάσινγκτον στην αγορά των F - 35, γεγονός που πυροδοτεί την αντίδραση της Άγκυρας η οποία φλερτάρει με την αγορά των ρωσικών Σουχόι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ενήμερες για τις ειδήσεις που αναφέρονται στις πιθανές αγορές από την Τουρκία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 και Su-57, θεωρούν αυτό το ζήτημα εσωτερική υπόθεση της ίδιας της Άγκυρας, ωστόσο καλούν την τουρκική κυβέρνηση να αγοράσει αμερικανικά οπλικά συστήματα. Στη δήλωση αυτή προέβη ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αρμόδιος για πολιτικά ζητήματα Τζον Ρουντ, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον που είχε ως θέματα ζητήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

«Έουμε τακτικές επαφές με την Τουρκία. Εγώ για παράδειγμα, έχω τακτικές επαφές με τον ομόλογο μου στην Άγκυρα. Είναι ένας τομέας στον οποίο τα υπουργεία μας έχουν μια μακροχρόνια ιστορία συνεργασίας, όπως και στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας», υπογράμμισε ο Αμερικανός υφυπουργός Άμυνας.

«Φυσικά και υπερηφανευόμαστε για τα αμερικανικά συστήματα, τα οποία έχουμε δημιουργήσει και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στην χώρα αυτή. Θα θέλαμε να απευθύνουμε έκκληση στους Τούρκους εταίρους μας, να προτιμήσουν στρατιωτική τεχνολογία και εξοπλισμούς που παράγονται στις ΗΠΑ, τα οποία διαθέτουν επιχειρησιακή συμβατότητα. Τους καλούμε να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Ρούντ απαντώντας στο ερώτημα, κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει η αγορά ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57 την στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας.

«Μα φυσικά η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα. Μόνοι τους λαμβάνουν αποφάσεις. Όμως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε ο Ρούντ.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μπεεε

Δημοκρατια vs Ολιγαρχια ... μου θυμιζει λιγο πελοποννησιακο πολεμο ο πλανητης γη οπου στο Αθηνα vs Σπαρτη νικησαν οι ολιγαρχες γιατι το πολυ το φιλελε δεν ...

Οι πολλές

προειδοποιήσεις και εκκλήσεις, είναι παρακάλια που σημαίνουν δύναμη για την Τουρκία και αδυναμία για την Αμερική. Η Τουρκία θέλει να γίνει υπερδύναμη δίπλα στη Ρωσία την Κίνα και την Ευρώπη και είναι παράγοντας συνεχούς αστάθειας στην περιοχή. Η Τουρκία διαλέγει τον τρίτο δρόμο της ανεξαρτησίας σαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, γι αυτό πρέπει να διαμελιστεί σε κρατίδια με ένα από αυτά το Κουρδικό, που όλα θα ανήκουν στο Ν.Α.Τ.Ο. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με συνεννόηση Αμερικής-Ρωσίας.Αν επιτύχετε μια τέτοια συνεννόηση, τότε για το καλό όλης της ανθρωπότητας, θα υπάρξουν ελπίδες για μια στενότερη συνεργασία Αμερικής-Ρωσίας-Κίνας.

Ηλίας

Η υπερδύναμη παρακαλάει τον Σουλτάνο να πάρει όπλα και κάθεται σούζα μπροστά στο Ιράν! Κάτι δεν πάει καλά με τον βαψομαλλιά!

είναι για γέλια

Αυτός ο Τραμπ-(άκουλας) είναι πωλητής όχι πολιτικός. Βλέπει τα πάντα ως πωλήσεις και όχι ως πολιτική. Παρακαλάει για λίγες πωλήσεις και ρεζιλεύει τον εαυτό του ως Πρόεδρο, και τις ΗΠΑ ολόκληρες βέβαια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης