Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης - Χούτι: Δεν αποκλείουμε νέα επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης - Χούτι: Δεν αποκλείουμε νέα επίθεση στη Σαουδική Αραβία

«Το πετρέλαιο δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας της Υεμένης», υπογραμμίζουν οι αντάρτες της Υεμένης που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Aramco - Νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι διαθέτει στοιχεία που πιστοποιούν πως οι επιθέσεις έγιναν με πυραύλους Κρουζ από ιρανικό έδαφος

000_1KA0YT
Δραματική είναι η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στους αντάρτες της Υεμένης Χούτι και τη Σαουδική Αραβία, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί έντρομη τις ραγδαίες εξελίξεις και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου να κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Οι Χούτι, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, εξαπολύουν εκ νέου απειλές εναντίον του Ριάντ. Απείλησαν τη Σαουδική Αραβία ότι οι επιθέσεις τους θα είναι «πιο επώδυνες», εάν δεν σταματήσουν οι επιχειρήσεις από τον αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό στην Υεμένη.

Στην ανακοίνωση, την οποία ανέγνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Μοχάμεντ Άμπντελ Σαλάμ, διατυπώνονται επικρίσεις σε βάρος χωρών, οι οποίες παραμένουν «πλήρως σιωπηλές μπροστά στο έγκλημα... εναντίον του λαού της Υεμένης».

«Το πετρέλαιο δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας της Υεμένης» υπογραμμίζεται.

Ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης ζητά από τις χώρες που καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας να τερματίσουν τις επιθέσεις του αραβικού συνασπισμού εναντίον της Υεμένης τονίζοντας: «Εκείνοι που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας στην περιοχή πρέπει να προτρέψουν τον συνασπισμό της επιθετικότητας να σταματήσει τις επιθέσεις του και να βάλει τέλος στην πολιορκία σε βάρος του λαού της Υεμένης».

Κλείσιμο
Σε δήλωση- βόμβα προέβη, ένα 24ωρο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν που κατηγορείται για άμεση εμπλοκή στο περιστατικό με την Aramco, από ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία. Υποστήριξε τους αντάρτες της Υεμένης, Χούτι, σχετικά με τις επιθέσεις, παρόλο που αρνείται τους ισχυρισμούς περί ανάμιξης στο επεισόδιο.

Η Ουάσινγκτον, από τη μεριά της, επαναλαμβάνει ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στην Aramco, στη Σαουδική Αραβία, την ευθύνη των οποίων ανέλαβαν οι αντάρτες της Υεμένης Χούτι, που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη. Αυτή τη φορά πάντως οι ΗΠΑ προτάσσουν αποδείξεις που ενοχοποιούν το Ιράν.

Για τις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ, υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αμερικανική διοίκηση ετοιμάζει φάκελο για να αποδείξει τα λεγόμενά της και να πείσει τη διεθνή κοινότητα, ιδίως τους Ευρωπαίους, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης