Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 48 νεκροί από 2 επιθέσεις αυτοκτονίας - Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 48 νεκροί από 2 επιθέσεις αυτοκτονίας - Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε προεκλογική συγκέντρωση του Αφγανού πρόεδρου Ασράφ Γκάνι, ο οποίος γλίτωσε από την έκρηξη - Παιδιά μεταξύ των θυμάτων

bomb_afganistan
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαμν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας που επέβαινε σε μηχανή, «χτύπησε» σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Αφγανού πρόεδρου Ασράφ Γκάνι.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα στην πόλη Τσαρικάρ, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Παρβάν, βόρεια της Καμπούλ. Ο Γκάνι δεν βρισκόταν ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν ανέφερε πως στους 26 νεκρούς, περιλαμβάνονται 4 στρατιώτες. Επιπλέον, τουλάχιστον 42 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά, με βάση τις ανακοινώσεις των τοπικών νοσοκομείων και εκφράζονται φόβοι πως ο κατάλογος των νεκρών θα μεγαλώσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, μερικές ώρες αργότερα, μια δεύτερη έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας σημειώθηκε στην Πράσινη Ζώνη της Καμπούλ, κοντά στα κτίρια που στεγάζουν το υπουργείο Άμυνας και τη αμερικανική πρεσβεία της χώρας. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν και σε αυτή την περίπτωση την ευθύνη, ενώ οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 22 νεκρούς και 38 τραυματίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης