ΗΠΑ: Η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σ. Αραβίας προήλθε από το Ιράν

ΗΠΑ: Η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σ. Αραβίας προήλθε από το Ιράν

Έτοιμος για αντίποινα δηλώνει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος - Ο Τραμπ έδωσε εντολή για απελευθέρωση του στρατηγικού αποθεματικού πετρελαίου, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις στην τιμή του βαρελιού

000_1KA0YP
Νέα διάσταση στην επίθεση που πραγματοποίησαν drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία  δίνει Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι η πηγή της τρομοκρατικής ενέργειας ήταν το Ιράν.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, ωστόσο φέρεται να εκφράζει την ανεπίσημη θέση της Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, 10 drones βομβάρδισαν τις εγκαταστάσεις της Aramco στην περιοχή Abqaiq και Khurais, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν επισήμως οι αντάρτες Χούτι από την Υεμένη, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Ωστόσο, η δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου δίνει μία άλλη διάσταση, καθώς γίνεται λόγος για απευθείας επίθεση από το Ιράν.

Αντίδραση υπήρξε και από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο για αντίποινα ενημέρωσε μέσω tweet ότι ενέκρινε την απελευθέρωση μέρους του στρατηγικού αποθεματικού πετρελαίου των ΗΠΑ, ώστε να μετριαστούν οι όποιες επιπτώσεις προκύψουν από την επίθεση στη Σαουδική Αραβία, στην τιμή του βαρελιού του πετρελαίου. Επίσης, ενημέρωσε τους αρμόδιους να επιταχύνουν την παραγωγή πετρελαίου στο Τέξας και σε διάφορα άλλα μέρη, ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» που θα δημιουργηθεί.

Κλείσιμο
Σε νέο του μήνυμα, λίγα λεπτά αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «φωτογράφησε» το Ιράν ως «ένοχο», γράφοντας ωστόσο, ότι περιμένει ανακοινώσεις από τη Σαουδική Αραβία, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του βομβαρδισμού. Όλα δείχνουν ότι η επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα πυροδοτήσει εξελίξεις.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης