Τραμπ: Το Ιράν θέλει συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων

Τραμπ: Το Ιράν θέλει συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και μερική άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

21445995
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι το Ιράν θέλει να υπάρξει συνάντηση μεταξύ αξιωματούχων των δύο κρατών, συνεχίζοντας να δίνει τροφή στη σεναριολογία περί ενδεχόμενου τετ-α-τετ με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Μπορώ να πω ότι το Ιράν θέλει μια συνάντηση», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στους κήπους του Λευκού Οίκου, χωρίς να δώσει καμία άλλη λεπτομέρεια.

Ερωτηθείς προχθές Τετάρτη για το ενδεχόμενο να υπάρξει άρση κάποιων από τις κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνησή του στην Τεχεράνη ώστε να υπάρξει τέτοια συνάντηση, ο ένοικος του Λευκού Οίκου άφησε να πλανώνται αμφιβολίες. «Θεωρώ ότι το Ιράν έχει τεράστιες δυνατότητες», είπε.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κλείσουμε συμφωνία (...). Θεωρώ ότι εάν θελήσουν να καταλήξουμε [σε συμφωνία], δεν θα ξαναβρεθούν ποτέ σε τέτοια θέση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις «τεράστιες οικονομικές δυσκολίες» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, που αντιμετωπίζει ολοένα πιο σφιχτό οικονομικό κλοιό αφότου η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες δεν έχει πάψει να ανεβαίνει έκτοτε, με αρκετούς να εκφράζουν φόβους περί ξεσπάσματος νέου πολέμου στην περιοχή του Κόλπου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης