«Έσπασε» η εκεχειρία στη Συρία: Αεροσκάφη βομβάρδισαν την Ιντλίμπ

«Έσπασε» η εκεχειρία στη Συρία: Αεροσκάφη βομβάρδισαν την Ιντλίμπ

Κυβερνητικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους στα νότια της Ιντλίμπ και στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν

syria_bombs
Πολεμικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τομείς στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας χθες, Πέμπτη, δήλωσαν κάτοικοι κι ένα στέλεχος οργάνωσης ανταρτών, παρότι συνεχίζει θεωρητικά να εφαρμόζεται η εκεχειρία με την οποία ανεστάλη μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον του ύστατου μεγάλου οχυρού των τζιχαντιστών και των ανταρτών στην εμπόλεμη χώρα πριν από δύο εβδομάδες.

Αεροσκάφη της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν τη νότια Ιντλίμπ για πρώτη φορά έκτοτε, συμπεριλαμβανομένων τομέων στην πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, ανέφερε επίσης το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Ο Μοχάμαντ Ρασίντ, εκπρόσωπος της οργάνωσης ανταρτών Τζάις αλ Νάσερ, ανέφερε πως οι επιδρομές εντάθηκαν έπειτα από μερικά πλήγματα σε θέσεις στο δυτικό τμήμα της Ιντλίμπ τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Η Ιντλίμπ, η οποία εκτείνεται στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας, είναι η τελευταία επαρχία που παραμένει στα χέρια τζιχαντιστών και ανταρτών έπειτα από οκτώ χρόνια εμφυλίου.

Στην επαρχία καταγράφεται ανάπαυλα των εχθροπραξιών από την 31η Αυγούστου, όταν η Δαμασκός και η Μόσχα ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός έπειτα από πέντε μήνες εντατικών βομβαρδισμών από αέρος και με πυροβολικό που ακολουθήθηκαν, την 8η Αυγούστου, από χερσαίες επιχειρήσεις. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για σχεδόν χίλιους αμάχους νεκρούς στις επιχειρήσεις από την άνοιξη, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι εκτοπίστηκαν 400.000 κάτοικοι.

Η τρέχουσα είναι η δεύτερη κατάπαυση του πυρός μέσα σε έναν μήνα. Η προηγούμενη, που κηρύχθηκε αρχές Αυγούστου, κατέρρευσε μέσα σε τρεις ημέρες.

Κλείσιμο
Αντάρτες δήλωσαν την Τετάρτη ότι κυβερνητικές δυνάμεις και βοηθητικοί συγκεντρώνονται στα όρια της επαρχίας, προεξοφλώντας ότι η κατάπαυση του πυρός δεν θα διαρκέσει πολύ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης