Έκλεισε τα 110 ο γηραιότερος Αμερικανός που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο

Έκλεισε τα 110 ο γηραιότερος Αμερικανός που πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο

Μεγάλη γιορτή στο Μουσείο Παγκοσμίου Πολέμου στη Νέα Ορλεάνη για τον Lawrence Brooks - Γερμανός ο γηραιότερος πολεμιστής του Β' Παγκοσμίου

BROOKS
Ονομάζεται Lawrence Brooks και έχει δύο -τουλάχιστον- τεράστια επιτεύγματα να επιδείξει. Το πρώτο είναι ότι πολέμησε με τις αμερικανικές δυνάμεις στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το δεύτερο είναι ότι είναι ο γηραιότερος Αμερικανός πολεμιστής του Β' Παγκοσμίου, γιορτάζοντας την Πέμπτη τα 110α γενέθλιά του.

Ο Αφροαμερικανός ήρωας γεννήθηκε το 1909 και εντάχθηκε στο δυναμικό της Army's 91st Engineer Battalion, υπηρετώντας στη Νέα Γουινέα και στις Φιλιππίνες. Ανήκε στο σώμα παροχής υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού.

Τα γενέθλια του Lawrence Brooks, ο οποίος έχει πέντε παιδιά και πέντε εγγόνια, γιορτάστηκαν σε μία λαμπρή τελετή, παρουσία πολλών βετεράνων, εν ενεργεία αξιωματικών και φυσικά της οικογένειάς του, στο Εθνικό Μουσείο Παγκοσμίου Πολέμου, στη Νέα Ορλεάνη.

Ο υπεραιωνόβιος άντρας διηγήθηκε μία ιστορία, όταν περούσε με στρατιωτικό αεροπλάνο από την Αυστραλία στη Νέα Γουινέα. Τότε, λόγω μηχανικής βλάβης, το αεροπλάνο άρχισε να πέφτει. Πήγε στους πιλότους και είπε: «Αν πρέπει να πηδήξουμε, είμαι έτοιμος να το κάνω». Τελικά ήταν τυχερός, καθώς το αεροπλάνο δεν κατέπεσε, πραγματοποιώντας δύσκολη αναγκαστική προσγείωση.

Ο Lawrence Brooks δεν είναι, ωστόσο, ο γηραιότερος πολεμιστής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Γερμανός Gustav Gerneth, ο οποίος μάλιστα αιχμαλωτίστηκε από τους Ρώσους κατά τη διάρκεια του πολέμου, εμφανίζεται ως ο γηραιότερος άνθρωπος που πολέμησε την εποχή εκείνη, όντας στα 113 του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης