Ισπανία: Πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για «μίζα»

Ισπανία: Πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος τον κατηγορεί για «μίζα»

Η Γερμανίδα πρώην ερωμένη του τον κατηγορεί πως δωροδοκήθηκε για την σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας (AVE) που θα συνέδεε τη Μέκκα με τη Μεδίνα

ispania_juan_carlos_dyo
Ισπανοί εισαγγελείς έλαβαν κατάθεση σήμερα στο Λονδίνο από την Γερμανίδα πρώην ερωμένη του Χουάν Κάρλος, η οποία είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας έλαβε προμήθεια από μια σύμβαση της χώρας του με τη Σαουδική Αραβία.

Τον Ιούλιο του 2018 δύο ισπανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν τις δηλώσεις της Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν η οποία ισχυριζόταν ότι ο Χουάν Κάρλος έλαβε μίζα όταν το 2011 ισπανικές εταιρείες κέρδισαν μια σύμβαση για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας (AVE) που θα συνέδεε τη Μέκκα με τη Μεδίνα.

Οι δηλώσεις της Ζάιν-Βιτγκενστάιν είχαν ηχογραφηθεί από τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Χοσέ Μανουέλ Βιγιαρέχο, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη φυλακή για άλλη υπόθεση. Ο Βιγιαρέχο είχε ηχογραφήσει πολλές συνομιλίες του με πολιτικούς και επιχειρηματίες, εν αγνοία τους.

Η Γερμανίδα επιχειρηματίας κατέθεσε σήμερα στο Λονδίνο, την πόλη όπου κατοικεί, με την ιδιότητα του μάρτυρα. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι την υπόθεση έχουν αναλάβει οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.

Η εισαγγελία είχε αποφασίσει πέρσι να ερευνήσει την υπόθεση για να καθορίσει εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να ασκηθούν διώξεις. Σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, οι εισαγγελείς ενδιαφέρονται περισσότερο για τους επιχειρηματίες που έδωσαν μίζες παρά για τον Χουάν Κάρλος, ο οποίος τότε ήταν ακόμη βασιλιάς και επομένως έχαιρε ασυλίας. Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014 υπέρ του γιου του, Φίλιππου Στ΄.

Ο δικηγόρος της Ζάιν-Βιτγκενστάιν σημείωσε ότι η πελάτισσά του κατέθεσε εθελοντικά στις ισπανικές αρχές για όσα είχε μάθει από τρίτους για τη συμφωνία της AVE, επισημαίνοντας ότι έχει περιορισμένες γνώσεις για το θέμα. "Εδώ και δεκαετίες διατυπώνονταν σοβαρές κατηγορίες από τα μέσα ενημέρωσης για τις οικονομικές δοσοληψίες του βασιλιά. Αν υπάρχει πραγματική πρόθεση να ερευνηθεί σωστά η συμφωνία της AVE και οι άλλες κατηγορίες, αυτό εναπόκειται στην ισπανική δικαιοσύνη και την Ισπανία", πρόσθεσε.



Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης