Κατακλυσμός στην Ισπανία: Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία (βίντεο)

Κατακλυσμός στην Ισπανία: Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία (βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες - Εξαιτίας της κακοκαιρίας, πολλά σχολεία έκλεισαν στις επαρχίες της Βαλένθια και της Μούρθια

spain
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισπανία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς. Ένα ζευγάρι, αμφότεροι ηλικίας 70 ετών, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε και ανατράπηκε από χείμαρρο που δημιουργήθηκε εξαιτίας καταρρακτωδών βροχών στην ανατολική Ισπανία.


Εξαιτίας της κακοκαιρίας πολλά σχολεία έκλεισαν στις επαρχίες της Βαλένθια και της Μούρθια. Οι αρχές της Βαλένθια έκλεισαν προληπτικά σχολικά ιδρύματα που υποδέχονται συνολικά περισσότερους από 255.000 μαθητές σε 84 δήμους.

Οι αρχές της Μούρθια έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα κολέγια της επαρχίας, καθώς και το πανεπιστήμιο.

Η μετεωρολογική ένωση της Βαλένθια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην πόλη Οντινιέντ (35.000 κάτοικοι), όπου υπερχείλισε ο ποταμός Κλαριάνο, αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί από τα νερά σ' έναν δρόμο του Μόισεντ (4.000 κάτοικοι), καθώς και σιδηροδρομικών γραμμών «που έχουν μεταμορφωθεί σε ποταμό» στο Φοντ ντε λα Φιγκέρα (2.000 κάτοικοι).




Στην πόλη Οντινιέντ, μία απ' αυτές που επλήγησαν περισσότερο, σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχοπτώσεις από το 1917 που άρχισε η καταγραφή μετεωρολογικών δεδομένων.


Κλείσιμο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης