Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά από τους επαναστάτες «Remainers» να επιστρέψουν στους Τόρις

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά από τους επαναστάτες «Remainers» να επιστρέψουν στους Τόρις

Αφού διέγραψε από το Συντηρητικό Κόμμα τους 21 «αντάρτες», τώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός τους θέλει πίσω

johnson_ar
Χείρα φιλίας τείνει στους 21 «αντάρτες» των Συντηρητικών ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος, αφού τους διέγραψε, τώρα που βλέπει ότι αποδυναμώνεται στις δημοσκοπήσεις, τους ζητά να επιστρέψουν στο κόμμα.

Την πληροφορία αυτή αποκαλύπτουν τα βρετανικά ΜΜΕ την ώρα που ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ βρίσκεται αντιμέτωπος με το σάλο που έχει προκληθεί από τα επίσημα έγγραφα της επιχείρησης Yellowhammer, που περιγράφουν ότι μία χαοτική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει η Βρετανία μετά από ένα άτακτο Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει «άνοιγμα» στους διαγραφέντες «Remainers», τους υποστηρικτές της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε, όπως γράφει δημοσίευμα της εφημερίδας «Daily Mail». Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ασφυκτικές πιέσεις από μέλη του κόμματος για να επιτρέψει στους επαναστάτες να επιστρέψουν στο κόμμα.

Την ίδια ώρα, σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος επικεντρώνεται στα επίσημα έγγραφα της Ντάουνινγκ Στρητ και την επίχειρηση «Yellowhammer». Το πεντασέλιδο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα σκιαγραφεί μια εφιαλτική εικόνα της Βρετανίας προβλέποντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα, ελλείψεις φαρμάκων αλλά και χάος στους δρόμους και τις μετακινήσεις.

Το χάος του άτακτου Βrexit θα μπορούσε να διαρκέσει έως και τρεις μήνες χωρίς να αποκλείεται και «σημαντικά μεγαλύτερη περίοδος αναταραχής» καθώς τα φορτηγά θα περιμένουν έως και 2,5 ημέρες για να περάσουν στη Βρετανία, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα και στην προμήθεια φαρμάκων. Αυτή η έλλειψη είναι πιθανόν να οδηγήσει σε κρίσεις με διάφορες ασθένειες, σημειώνουν οι συντάκτες των εγγράφων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης