Ιταλική περιφέρεια δίνει «μισθό» 700 ευρώ για να αυξήσει τον πληθυσμό της

Ιταλική περιφέρεια δίνει «μισθό» 700 ευρώ για να αυξήσει τον πληθυσμό της

Ο «μισθός» θα δίνεται για τρία χρόνια - Όποιος σκεφτεί ότι το συνολικό ποσό των 25.000 ευρώ είναι ελκυστικό, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μείνει σε ένα χωριό με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και ότι θα πρέπει ως απαραίτητο όρο να ανοίξει μια επιχείρηση στην περιοχή

molise-ne1
«Μισθό» 700 ευρώ τον μήνα προσφέρουν οι αρχές μιας περιφέρειας στην Ιταλία που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον αριθμό των κατοίκων της προκειμένου να ζήσει για τρία χρόνια σε ένα από τα χωριά της.

Όποιος, όμως, σκεφτεί ότι το συνολικό ποσό των 25.000 ευρώ είναι ελκυστικό, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μείνει σε ένα χωριό με λιγότερους από 2.000 κατοίκους και ότι θα πρέπει ως απαραίτητο όρο να ανοίξει μια επιχείρηση στην περιοχή.

«Αν προσφέραμε απλά χρήματα τότε θα ήταν απλά άλλη μια ακόμη κίνηση ελεημοσύνης. Θέλουμε να γίνουν περισσότερα, θέλουμε οι άνθρωποι να επενδύσουν εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανοίξουν ό,τι επιχειρήση θέλουν: από φούρνο μέχρι εστιατόριο κ.α. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε "ανάσα" στην περιοχή επιτυγχάνοντας παράλληλα και αύξηση του πληθυσμού» δήλωσε στον Guardian ο πρόεδρος της επαρχίας Μολίζε, Ντονάτο Τόμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο χρήματα, της τάξης των 10.000 ευρώ, θα λάβουν και τα χωριά που υποδεχτούν τους νέους κατοίκους προκειμένου με αυτά να προχωρήσουν σε έργα υποδομών αλλά και να προωθήσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Βάσει των στοιχείων της ιταλικής στατιστικής υπηρεσίας το Μολίζε είναι η περιφέρεια που έχει χάσει τους περισσότερους μόνιμούς κατοίκους τα τελευταία χρόνια.

Μόνο το 2018 περισσότεροι από 2.800 μόνιμοι κάτοικοι είτε απεβίωσαν είτε μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή, αριθμός αυξημένος κατά 1.000 σε σχέση με το 2017.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την Istat για πρώτη φορά τα τελευταία 90 χρόνια ο πληθυσμός των Ιταλών πολιτών έχει μειωθεί κατά 55 εκατομμύρια με τον ΟΗΕ να προβλέπει ότι στα επόμενα πέντε χρόνια η Ιταλία θα είναι η μοναδική μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία που θα δει τον πληθυσμό της να μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης