Γερμανία: Εκτός κούρσας για την ηγεσία του SPD η Μανουέλα Σβέσιχ για λόγους υγείας

Γερμανία: Εκτός κούρσας για την ηγεσία του SPD η Μανουέλα Σβέσιχ για λόγους υγείας

Το μεγάλο αστέρι των Σοσιαλδημοκρατών αποσύρεται από τη διεκδίκηση της ηγεσίας – Διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

21563487
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στην Γερμανία ότι το μεγάλο αστέρι των Σοσιαλδημοκρατών, κι ένα από τα τρία υπηρεσιακά στελέχη της ηγεσίας του SPD, αποσύρεται από την κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Η 45χρονη Μανουέλα Σβέσιχ ανακοίνωσε χθες ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και, για το λόγο αυτό, δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Τα καλά νέα είναι ότι ο καρκίνος είναι ιάσιμος. Αλλά απαιτείται θεραπεία», ανέφερε σε ανακοίνωση προς τους συναδέλφους της προσθέτοντας ότι θα διατηρήσει τον ρόλο της πρωθυπουργού του κρατιδίου και της επικεφαλής του κόμματος εκεί.

Η ανακοίνωση της Σβέσιχ αποτελεί σφοδρό πλήγμα για το κόμμα που αναμένεται να εκλέξει έναν μόνιμο ηγέτη και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει να συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, όπως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έβλεπαν στο πρόσωπό της τον επόμενο ηγέτη. Η ίδια πάντως ήθελε να επικεντρωθεί στον ρόλο της ως πρωθυπουργού στο ανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου - Πομερανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης