Σουηδία: Νέα υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει η Αν Λίντε

Σουηδία: Νέα υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει η Αν Λίντε

Mετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της Μαργκότ Βάλστρεμ 

ANΝ_LINDE
Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Αν Λίντε θα διαδεχτεί στο υπουργείο Εξωτερικών την Μαργκότ Βάλστρεμ η οποία παραιτήθηκε αιφνιδίως από τη θέση της για οικογενειακούς λόγους.

"Η Αν Λίντε εργάζεται για την εξωτερική πολιτική υπό διάφορες μορφές εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει ταυτόχρονα πολλές γνωριμίες και ένα σημαντικό δίκτυο σε όλον τον κόσμο, κάτι που θα της φανεί πολύ χρήσιμο στα νέα καθήκοντά της", δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την περασμένη Παρασκευή η Βάλστρεμ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της.

Η 57χρονη Λίντε υπήρξε γραμματέας του διεθνούς τμήματος των Σοσιαλδημοκρατών της Σουηδίας, κατόπιν επικεφαλής του διεθνούς τμήματος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών στις Βρυξέλλες, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου από το 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 και υπουργός Εμπορίου και Συνεργασίας των Σκανδιναβικών χωρών μέχρι σήμερα.

Το 2017 βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο διαρροής ευαίσθητων δεδομένων στο εξωτερικό, το οποίο οδήγησε στην παραίτηση του τότε υπουργού Εσωτερικών Άντερς Ιγκεμαν. Σύμφωνα με σουηδικά μμε, ο Ιγκεμαν δεν ενημέρωσε εγκαίρως τον πρωθυπουργό για αυτές τις διαρροές. Η Αν Λίντε επικρίθηκε επίσης επειδή δεν μετέφερε τις πληροφορίες αυτές στον πρωθυπουργό.

Στο υπουργείο Εμπορίου, που μένει κενό μετά την αναβάθμιση της Λίντε, θα πάει η Αννα Χάλμπεργκ, πρώην αντιπρόεδρος της δημόσιας εταιρείας επενδύσεων Almi και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας SEB. Η Εύα Νόρντμαρκ, η πρόεδρος ενός εργατικού συνδικάτου, αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας στη θέση της Ίλβα Γιόχανσον που διορίστηκε Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης