Δεύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας κατασκευάζεται στην Τουρκία

Δεύτερος πυρηνικός αντιδραστήρας κατασκευάζεται στην Τουρκία

Η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» υπεγράφη τον Μάιο του 2010

068_AA_23072019_988319
Σφίγγουν οι δεσμοί Μόσχας - Άγκυρας, με την αμυντική συνεργασία τους να περνά στη φάση της αναβάθμισης. Άδεια έδωσε η Τουρκία στη Ρωσία για κατασκευή δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα.

Η εταιρεία Akkuyu Nuclear (ανήκει στην Rosatom, την κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας), η οποία κατασκευάζει τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας πήρε την άδεια για την έναρξη της κατασκευής των εγκαταστάσεων του δέυτερου πυρηνικού αντιδραστήρα του σταθμού, ανακοίνωσε η Rosatom.

Ο υπουργός Ενέργειας και φυσικών πόρων της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ είχε δηλώσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η Τουρκία χορήγησε την βασική άδεια για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού.

Η διακρατική συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Ακούγιου» υπεγράφη τον Μάιο του 2010. Ο σταθμός θα είναι ισχύος 4800 MW και θα παράγει 35 δισεκατομμύρια KW (κιλοβατώρες) ετησίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης