Ιράν: Πάντα αρνητική η απάντηση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ιράν: Πάντα αρνητική η απάντηση για συνομιλίες με τις ΗΠΑ

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ποτέ για να έχουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και έχουν υπάρξει αρκετές προσφορές για συνομιλίες, αλλά η απάντησή μας θα είναι πάντα αρνητική», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί

rohani
Το Ιράν θα απαντάει πάντα αρνητικά σε οποιαδήποτε πρόταση διμερών συνομιλιών με τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ποτέ για να έχουμε συνομιλίες με τις ΗΠΑ και έχουν υπάρξει αρκετές προσφορές για συνομιλίες, αλλά η απάντησή μας θα είναι πάντα αρνητική», δήλωσε ο Ροχανί σε ανοιχτή συνεδρίαση του κοινοβουλίου που μεταδόθηκε απευθείας από τον ιρανικό κρατικό ραδιοσταθμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αν και ασκεί τη «μέγιστη πίεση» στο Ιράν, πρότεινε να συναντηθεί με τους ηγέτες του και να έχει διμερείς συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις μαζί τους για να τερματιστεί η διαμάχη ανάμεσα στις χώρες τους.

Τον περασμένο μήνα, ο Ροχανί δήλωσε ότι το Ιράν δεν θα έχει συνομιλίες με τις ΗΠΑ έως ότου η Ουάσινγκτον άρει όλες τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει εκ νέου στην Τεχεράνη μετά την αποχώρησή της πέρυσι από την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν το 2015.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν υπογράψει την συμφωνία, αγωνίζονται να αμβλύνουν την όλο και μεγαλύτερη διαμάχη ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ και να σώσουν την συμφωνία, θωρακίζοντας την οικονομία της Τεχεράνης από τις κυρώσεις.

Το Ιράν έχει ζητήσει από τις χώρες αυτές να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης