Παίρνουν ξανά τα όπλα στην Κολομβία: Επιχείρηση κατά ανταρτών ανακοίνωσε ο Ντούκε

Παίρνουν ξανά τα όπλα στην Κολομβία: Επιχείρηση κατά ανταρτών ανακοίνωσε ο Ντούκε

«Πολύ ανησυχητική» αλλά όχι και απροσδόκητη έκρινε ο Μιγκέλ Σεμπάγιος, ο ύπατος αρμοστής της κολομβιανής κυβέρνησης για την ειρήνη, την ανακοίνωση πρώην ηγετικών στελεχών της οργάνωσης FARC ότι ξαναρχίζουν τον ένοπλο αγώνα τους

duke
Ο πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε απόψε μια επιχείρηση εναντίον των πρώην διοικητών της ανταρτικής οργάνωσης FARC που δήλωσαν ότι ξαναπαίρνουν τα όπλα, καταγγέλλοντας την ιστορική ειρηνευτική συμφωνία που είχαν υπογράψει το 2016 για να μπει τέλος σε έναν εμφύλιο πόλεμο μισού αιώνα.

«Διέταξα τη συγκρότηση μιας ειδικής μονάδας ώστε να καταδιώξουμε αυτούς τους εγκληματίες με ενισχυμένες δυνατότητες πληροφόρησης, έρευνας και κινήσεων σε όλο το έδαφος της Κολομβίας», είπε ο Ντούκε από το προεδρικό μέγαρο Κάσα Ναρίνιο, στην Μπογοτά.

Στο μεταξύ, «πολύ ανησυχητική» αλλά όχι και απροσδόκητη έκρινε ο Μιγκέλ Σεμπάγιος, ο ύπατος αρμοστής της κολομβιανής κυβέρνησης για την ειρήνη, την ανακοίνωση πρώην ηγετικών στελεχών της οργάνωσης FARC ότι ξαναρχίζουν τον ένοπλο αγώνα τους.

«Η κυβέρνηση δεν εξεπλάγη. Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι, με τη συμπεριφορά τους, είχαν ήδη εκφράσει ξεκάθαρα ότι είχαν στρέψει την πλάτη τους στην ειρηνευτική συμφωνία» του 2016, είπε ο Σεμπάγιος, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Blu.

Ο ύπατος αρμοστής ζήτησε να αναζητηθούν «σε διεθνές επίπεδο» και να συλληφθούν οι πρώην διοικητές των ανταρτών που ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξαναπαίρνουν τα όπλα, χαρακτηρίζοντας «ανησυχητική» αυτήν την εξέλιξη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης