Σύνοδος G7: Μεγάλη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit «τάζει» ο Τραμπ στον Τζόνσον

Σύνοδος G7: Μεγάλη εμπορική συμφωνία μετά το Brexit «τάζει» ο Τραμπ στον Τζόνσον

Μετά τη συνάντησή τους επί γαλλικού εδάφους, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Τζόνσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ - «Ακατανόητα τα εμπόδια των ΗΠΑ στις βρετανικές εταιρείες» ανέφερε το Σάββατο ο Τζόνσον

534634
Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη σύνοδο της G7 για πρώτη φορά από τότε που ο δεύτερος ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον χαρακτηρίζει «τον κατάλληλο άνθρωπο» για να ηγηθεί ενός Brexit.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συνάψει με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ «μια πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία, γρήγορα, πιο μεγάλη από όσες έχουν υπάρξει ποτέ» και πρόσθεσε ότι ο Τζόνσον είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα είναι δύσκολες, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις στην αμερικανική αγορά.

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η συμβουλή του προς τον Τζόνσον για το Brexit, ο Τραμπ απάντησε: «Δεν χρειάζεται συμβουλές, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά».

Τζόνσον: Στηρίζουμε την εμπορική ειρήνη αντί του πολέμου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει «την εμπορική ειρήνη» αντί του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής δασμών.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο για τα όσα πετυχαίνει η αμερικανική οικονομία, είναι φανταστικό να το βλέπουμε», σημείωσε ο Τζόνσον. «Η άποψή μας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο είναι ότι τασσόμαστε περισσότερο υπέρ της εμπορικής ειρήνης, γενικά», εξήγησε. «Δεν μας αρέσουν οι δασμοί, γενικά».

Κλείσιμο
Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι κανένας από τους ηγέτες της G7 δεν τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, παρά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

«Όχι, αυτό που έχει κάνει η Κίνα είναι σκανδαλώδες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στη σύναψη «μιας μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, για την οποία οι δύο χώρες εργάζονται επί πέντε μήνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης