Τζέφρι Επστάιν: Ήταν εκτός της λίστας παρακολούθησης για πιθανή αυτοκτονία!

Τζέφρι Επστάιν: Ήταν εκτός της λίστας παρακολούθησης για πιθανή αυτοκτονία!

Ο 66χρονος χρηματιστής αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου

epsteingain
Ένας ψυχολόγος στην ομοσπονδιακή φυλακή στο Μανχάταν, όπου ο χρηματιστής Τζέφρι Έπστάιν ήταν κρατούμενος, εν αναμονή της δίκης του για κατηγορίες σωματεμπορίας και βιασμούς ανηλίκων, είχε εγκρίνει να αφαιρεθεί από τη λίστα παρακολούθησης τροφίμων φυλακών που κρίνονται ότι μπορεί να διαπράξουν απόπειρα αυτοκτονίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η γνωστοποίηση αυτή έγινε σε μια επιστολή που εστάλη την Πέμπτη από τον βοηθό του υπουργού Δικαιοσύνης, Στίβεν Μπόιντ, προς τα ηγετικά στελέχη της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, που είχαν ζητήσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του Έπστάιν.

Ο Έπστάιν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου προσγειώθηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος του, προερχόμενο από το Παρίσι. Ο 66χρονος χρηματιστής αυτοκτόνησε στο κελί του στις 10 Αυγούστου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, έχει δηλώσει ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών του θα συνεχιστούν.

Στην επιστολή, που έδωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνεται ότι ο Έπστάιν είχε τοποθετηθεί τον Ιούλιο στη συγκεκριμένη λίστα από το Μητροπολιτικό Σωφρονιστικό Κέντρο (MCC) του Μανχάταν. Με την είσοδό του στη λίστα, ο φυλακισμένος κρατείται σε ειδικό κελί υπό διαρκή παρακολούθηση του προσωπικού ή από «συγκρατουμένους του».

Ο Έπστάιν αφαιρέθηκε από τη λίστα αυτή, έπειτα από αξιολόγηση ενός ψυχολόγου, ο οποίος διέγνωσε ότι δεν δικαιολογείται να παραμένει ο φυλακισμένος πλέον στη λίστα παρακολούθησης για πιθανή διάπραξη απόπειρας αυτοκτονίας, αναφέρει ο Μπόιντ στην τρισέλιδη επιστολή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης