Γερμανία: Κάθειρξη 9,5 ετών στον μετανάστη από τη Συρία για τη δολοφονία 35χρονου

Γερμανία: Κάθειρξη 9,5 ετών στον μετανάστη από τη Συρία για τη δολοφονία 35χρονου

Το περιστατικό δολοφονίας της περασμένης χρονιάς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τις αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις να είναι ογκώδεις 

043_dpa-pa_190822-99-562092_dpai
Σε κάθειρξη 9,5 ετών καταδικάστηκε Σύρος για τη δολοφονία άντρα στην πόλη Κέμνιτς, πέρσι το καλοκαίρι, η οποία προκάλεσε τις χειρότερες αντιμεταναστευτικές ταραχές από ακροδεξιούς διαδηλωτές που έχουν σημειωθεί στη Γερμανία εδώ και δεκαετίες.

Δικαστήριο της Δρέσδης έκρινε ένοχο τον Αλάα Σεΐχι επειδή μαχαίρωσε και σκότωσε τον Γερμανοκουβανό Ντάνιελ Χίλιγκ, στις 26 Αυγούστου 2018, ύστερα από μια αντιπαράθεση, τα αίτια της οποίας δεν αποσαφηνίστηκαν ποτέ.

Η εισαγγελία ζητούσε την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη, ενώ η υπεράσπιση κάλεσε το δικαστήριο να τον αθωώσει, λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Μετά τον θάνατο του Χίλιγκ στο Κέμνιτς σημειώθηκαν σοβαρές ταραχές και διάφορες άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία ακροδεξιών οργανώσεων. Οι εικόνες από τα επεισόδια εκείνα, στα οποία νεοναζί και χούλιγκαν συγκρούστηκαν με την αστυνομία και με αριστερούς διαδηλωτές έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι γερμανικές αρχές έχουν εκδόσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός νεαρού Ιρακινού που καταζητείται μετά τη δολοφονία στο Κέμνιτς και πιστεύεται ότι είναι ο βασικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του Χίλιγκ και ενός άλλου άνδρα ο οποίος τραυματίστηκε αλλά επέζησε. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος έχει επιστρέψει στο Ιράκ.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε δέκα ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές στη Σαξονία, στις οποίες η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) αναμένεται να καταγράψει σημαντική αύξηση του ποσοστού της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης