Πολωνία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στα όρη Τάτρα από ισχυρή καταιγίδα

Πολωνία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στα όρη Τάτρα από ισχυρή καταιγίδα

Γκρουπ τουριστών έχουν εγκλωβιστεί - Αναφορές του δικτύου RMF για τουλάχιστον 5 νεκρούς, με 2 έφηβους να βρίσκονται μεταξύ τους - Δύσκολες οι προσπάθειες των σωστικών συνεργειών, λόγω των καιρικών συνθηκών - Ενημερώθηκε ο πρέδρος Ντούντα - Στην περιοχή ο πρωθυπουργός Μοραβιέτσκι

poland_metafora
Το πολωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RMF μετέδωσε ότι υπάρχουν 5 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σφοδρή καταιγίδα που σημειώθηκε στα όρη Τάτρα της Πολωνίας.

Ορισμένα από τα θύματα ήταν τουρίστες που έκαναν ορειβασία στο Γκέβοντ, ένα δημοφιλές στους ορειβάτες βουνό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ τουρίστες φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί και στην κοιλάδα Κοντρατόβα. Επίσημη ενημέρωση ανέφερε πως 89 άτομα έχουν μετσαφερθεί σε ένα από τα νοσοκομεία.

Αρκετοί τραυματισμοί και θάνατοι προέκυψαν από κεραυνό, που έσκασε έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό που βρισκόταν στην κορυφή του όρους.



Τα πολωνικά μέσα RMF και TVP αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί, μεταξύ των οποιών και 2 έφηβοι. Οι διευθύνσεις των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν 4 νεκρούς, οι οποίοι έχουν εντοπιστεί στην πολωνική πλευρά της οροσειράς, ενώ υπάρχουν αναφορές για άλλον 1 στην πλευρά της Σλοβακίας.

Την είδηση για τους νεκρούς επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της επαρχίας της Κρακοβίας, δηλώνοντας στο Associated Press ότι έλαβε τη σχετική ενημέρωση από τους επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης.

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος Ντούντα

Κλείσιμο
Για το θέμα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. «Δεν έχει υπάρξει για πολλές δεκαετίες παρόμοιο περιστατικό στα όρη Τάτρα. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη» συμπλήρωσε. 

Στην περιοχή κατευθύνεται και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Τα σωστικα συνεργεία καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να προσεγγίσουν την περιοχή, ενώ τέσσερα ελικόπτερα έχει «σηκωθεί» για να μεταβεί στο Γκέβοντ, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.



Όσο για τους τραυματίες που έχουν εντοπιστεί, μεταφέρονται σε τοπικό ξενοδοχείο, όπου τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες. Ακολύθως, μεταφέρονται σε νοσοκομεία για περαιτέρω περίθαλψη.



Ο καιρός σημείωσε ραγδαία μεταβολή το μεσημέρι της Πέμπτης και πυκνά σύννεφα γρήγορα κάλυψαν τον ουρανό.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό με τουρίστες στα Τάτρα, είχε σημειωθεί στις 15 Αυγούστου 1937, όταν 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης