Ιταλία: Ο Σαλβίνι τα βάζει με το Κίνημα Πέντε Αστέρων για την κατάρρευση της κυβέρνησης

Ιταλία: Ο Σαλβίνι τα βάζει με το Κίνημα Πέντε Αστέρων για την κατάρρευση της κυβέρνησης

Ο Σαλβίνι έχει καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάργησή της στα Πέντε Αστέρια – Αναφέρει ότι είναι έτοιμος να κρατήσει ζωντανή την κυβέρνηση για να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του 2020

21512246
Ευθύνες στο Κίνημα Πέντε Αστέρων επιρρίπτει ο Ματέο Σαλβίνι για την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού, κι ενώ δηλώνει ότι είναι έτοιμος να τη διατηρήσει ζωντανή, για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2020 και να ψηφιστεί μια μεταρρύθμιση του κοινοβουλίου πριν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.

«Θα ξαναέκανα το ίδιο πράγμα» τόνισε ο αρχηγός της Λέγκα, που επικαλέστηκε και την «προστασία της Παρθένου Μαρίας».

«Αν αυτή η κυβέρνηση παύει να λειτουργεί, αυτό οφείλεται σε αυτούς τους κυρίους που λένε πάντα όχι και μπλοκάρουν τα πάντα», επισήμανε αναφερόμενος στο Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ κατηγόρησε τους άλλους κοινοβουλευτικούς ότι φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο Σαλβίνι, που είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, ο ίδιος είπε μιλώντας στο κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να περιμένει λίγο προκειμένου να εγκριθούν βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Θέλετε να περικοπεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών και μετά να πάμε σε εκλογές; Είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Αν πάλι θέλετε να παρουσιάσετε έναν γενναίο προϋπολογισμό, τότε είμαστε έτοιμοι και γι αυτό», είπε ο Σαλβίνι μιλώντας στη Γερουσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης