ΗΠΑ: Απολύθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Φυλακών με αφορμή την αυτοκτονία του Έπσταϊν

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Φυλακών με αφορμή την αυτοκτονία του Έπσταϊν

Η απόφαση του γενικού εισαγγελέα ενισχύει τις πληροφορίες για τις συνθήκες που δημιουργούσαν οι φρουροί μέσα στο κελί του Αμερικανού χρηματιστή

jeffrey_epstein
Ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλιαμ Μπαρ αποφάσισε την παύση του Χιού Χέρβιτζ από τη θέση του διευθυντή του Γραφείου Φυλακών, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από την αυτοκτονία του Τζέφρι Έπσταϊν μέσα στο κελί του, στο Μανχάταν.

Η απομάκρυνση του Χέρβιτζ έρχεται ως απόδειξη της πληροφορίας που κυκλοφόρησε ότι οι φρουροί στο μητροπολιτικό κέντρο κράτησης της Νέας Υόρκης, όπου ο Έπσταϊν ήταν φυλακισμένος, είχαν παραιτηθεί από τα καθήκοντά τους, δεν παρακολουθούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις δραστηριότητες του Έπσταϊν και δημιούργησαν συνθήκες υπό τις οποίες ο κατηγορούμενος ήταν σε θέση να κρεμαστεί και να αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του. Η αυτοκτονία ακολούθησε μετά από μια προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθειά του, αλλά ο αποθαρρυνμένος χρηματοδότης είχε αφαιρεθεί από το ρολόι αυτοκτονίας πριν από το θάνατό του.

Ο Μπάρ κάλεσε την Καθλίν Χοκ Σόγιερ να καλύψει την κενή θέση που άφησε η απομάκρυνση του Χέρβιτζ. Η Σόγιερ ήταν διευθύντρια των φυλακών από το 1992 έως το 2003.

Ο θάνατος του Έπσταϊν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τη λειτουργία του γραφείυ φυλακών και οδήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI στην έναρξη ερευνών για τις συνθήκες που τον προκάλεσαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης