Παλαμάκια από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την εκτόξευση των πυραύλων «αγνώστου τύπου»

Παλαμάκια από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την εκτόξευση των πυραύλων «αγνώστου τύπου»

Παρόμοια κίνηση από τους στρατηγούς του που ακολουθούν το παράδειγμά του

kim-foto-12
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου όπλου το πρωί της Παρασκευής, όπως μετέδωσε το Σάββατο το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στη φωτογραφία που έδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται περιχαρής να χτυπάει παλαμάκια με τους στρατηγούς του να κάνουν το ίδιο ακολουθώντας το παράδειγμά του.  Σε μια δεύτερη φωτογραφία φαίνεται η στιγμή της εκτόξευσης των πυραύλων «αγνώστου τύπου».

kim-foto-12
kim-foto-123


Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εκτόξευσαν τουλάχιστον δύο βαλλιστικούς πυραύλους χθες Παρασκευή, ανέφερε το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Επρόκειτο για την έκτη δοκιμή οπλικών συστημάτων από τα τέλη Ιουλίου, ενώ μοιάζουν να περιπλέκονται οι προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγκγιάνγκ.

Ο ειδικός επιτετραμμένος της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα, ο Στίβεν Μπίγκαν, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία και στη Νότια Κορέα την επόμενη εβδομάδα για να συντονίσει τις προσπάθειες για να ξαναρχίσει η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χθες Παρασκευή.

Κλείσιμο
Η είδηση για το ταξίδι του Μπίγκαν ακολουθεί τη δήλωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο κατά την οποία ο Κιμ τον διαβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να ξαναρχίσει τις διμερείς συνομιλίες και να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων μόλις τα στρατιωτικά γυμνάσια τα οποία διεξάγουν τον τρέχοντα μήνα οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας τερματιστούν.

Η Πιονγκγιάνγκ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα γυμνάσια αυτά, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, καθιστώντας σαφές ότι τα θεωρεί γενική πρόβα εισβολής στη βορειοκορεάτικη επικράτεια.

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στη Σεούλ εκτίμησε χθες ότι υπάρχει πιθανότητα να δοκιμάστηκε ο ίδιος τύπος πυραύλων με αυτούς που εκτοξεύθηκαν τη 10η Αυγούστου. Η Πιονγκγιάνγκ είχε και τότε κάνει λόγο περί δοκιμής «νέου όπλου».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ υποβάθμισε τις πρόσφατες δοκιμές των πυραύλων της Βόρειας Κορέας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν παρέβησαν τη δέσμευση του Κιμ να αναστείλει τις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, ιδίως διηπειρωτικών. Ακόμη, ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως έλαβε μια «πολύ όμορφη επιστολή» από τον Κιμ και ότι θα μπορούσε να ξανασυναντηθεί μαζί του.

Οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου συνεχίζουν να έχουν πρακτικά ανασταλεί μετά το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η συνάντηση κορυφής των Τραμπ και Κιμ στο Ανόι του Βιετνάμ νωρίτερα φέτος, παρότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια απρογραμμάτιστης συνάντησής τους την 30ή Ιουνίου στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη να ξαναρχίσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης