Γιβραλτάρ: Οι Βρετανοί απελευθερώνουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1

Γιβραλτάρ: Οι Βρετανοί απελευθερώνουν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1

Όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συλλάβει το πλοίο, η αιτία που προβλήθηκε ήταν πως το δεξαμενόπλοιο σκόπευε να παραβιάσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία

grace
Οι αρχές της βρετανικής περιοχής του Γιβραλτάρ πρόκειται να αφήσουν ελεύθερο να αποπλεύσει την Πέμπτη το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που συνελήφθη από τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις στη Μεσόγειο τον Ιούλιο, έγραψε η εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στον επικεφαλής των αρχών του Γιβραλτάρ, Φάμπιαν Πικάρντο.

Ο Πικάρντο δεν θα ζητήσει να παραταθεί η ισχύς της διαταγής κράτησης του πετρελαιοφόρου Grace 1, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς είναι πλέον πεπεισμένος ότι και ικανοποιημένος διότι το πλοίο δεν θα κατευθυνθεί στη Συρία.

Όταν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συλλάβει το πλοίο, η αιτία που προβλήθηκε ήταν πως το δεξαμενόπλοιο σκόπευε να παραβιάσει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία. Το Ιράν διέψευσε αυτή την κατηγορία.

«Δεν υπάρχει λόγος να κρατήσουμε το Γκρέις 1 στο Γιβραλτάρ ούτε για άλλο ένα λεπτό εάν δεν πιστεύουμε πλέον ότι παραβιάζει τις [ευρωπαϊκές] κυρώσεις σε βάρος του συριακού καθεστώτος», δήλωσε πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του Πικάρντο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Sun.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης