Φιλαδέλφεια: Τουλάχιστον 6 τραυματίες αστυνομικοί από πυροβολισμούς - Κρατήθηκαν όμηροι άλλοι δύο

Φιλαδέλφεια: Τουλάχιστον 6 τραυματίες αστυνομικοί από πυροβολισμούς - Κρατήθηκαν όμηροι άλλοι δύο

Συνελήφθη ο δράστης μετά από πολύωρη επιχείρηση

philly2
Στη σύλληψη του άνδρα που πυροβόλησε κατά αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσει έξι από αυτούς προχώρησαν οι αρχές της Φιλαδέλφεια μετά από πολύωρη επιχείρηση.



Το περιστατικό που ξεκίνησε στις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) σημειώθηκε στη γειτονιά Tioga-Nicetown στη βόρεια Φιλαδέλφεια με περισσότερους από 10 αστυνομικούς να καλύπτονται πίσω από τα οχήματά τους καθώς ο συλληφθείς είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι αυτό και πυροβολούσε αδιακρίτως όταν επιχειρήθηκε να του επιδοθεί ένταλμα για υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά. Κατά πληροφορίες ο ένοπλος μετέδωσε ένα κομμάτι της δράσης του live μέσω Facebook!

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο NBC News ότι αρκετοί αστυνομικοί «χρειάστηκε να διαφύγουν από πόρτες και παράθυρα για να γλιτώσουν από τη "βροχή" από τις σφαίρες του υπόπτου».
Κλείσιμο

Πληροφορίες αναφέρουν πως ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι, αλλά διατήρησε τις αισθήσει τους, ενώ άλλοι δυο τραυματίστηκαν στους ώμους. Η κατάσταση των τραυματιών, ωστόσο, χαρακτηρίζεται σταθερή και μάλιστα μέσα στην ημέρα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο..

Ελευθερώθηκαν οι όμηροι αστυνομικοί

Μέσα στο οίκημα στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο αγνώστων στοιχείων άντρας, είχαν εγκλωβιστεί δύο αστυνομικοί και τρεις πολίτες που είχαν παγιδευτεί και χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για να απεγκλωβιστούν..


Ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε πως ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για το συμβάν και παρακολουθεί την εξέλιξή του.

 
Νωρίτερα είχε συλληφθεί ένα άτομο για το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί τι σχέση έχει με την υπόθεση.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του ενός ατόμου



Μια γυναίκα μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε περισσότερους από 100 πυροβολισμούς στη συνέχεια και είδε ανθρώπους να τρέχουν για να γλιτώσουν από τις σφαίρες.



Πράκτορες από την Υπηρεσία Εκρηκτικών βρίσκονται, επίσης, στην περιοχή για την παροχή βοήθειας.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Φιλαδέλφεια ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν να κυκλοφορήσουν στην περιοχή. Επιπλέον, κάλεσε τα ελικόπτερα των MME να αποφύγουν την εκπομπή των θέσεων των αστυνομικών, καθώς θέτουν σε κίνδυνο την επιχείρηση.

Παράλληλα, διέκοψε τη λειτουργία του το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Temple, ενώ απομακρύνθηκαν τα παιδιά που βρίσκονταν σε παρακείμενα κέντρα καθημερινής φροντίδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης