Δημοσιογράφος κινεζικής εφημερίδας κρατήθηκε από τους διαδηλωτές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Δημοσιογράφος κινεζικής εφημερίδας κρατήθηκε από τους διαδηλωτές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν νωρίτερα σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, όπου καταγράφηκαν προβλήματα στις πτήσεις για δεύτερη ημέρα - Η Global Times εκδίδεται από την People's Daily του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας

000_1JI6KQ
Δημοσιογράφος από την κινεζική εφημερίδα Global Times κρατήθηκε από διαδηλωτές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, διεσώθη, ωστόσο, από την αστυνομία, όπως έγινε γνωστό από τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας.

«Ο δημοσιογράφος των GT Φου Γκουοχάο διεσώθη από την αστυνομία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Υποβάλλεται σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί η κατάσταση των τραυμάτων του» εξήγησε ο Χου Χιτζίν σε ένα tweet.

Η Global Times εκδίδεται από την People's Daily του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Σε ένα μήνυμα που έστειλε νωρίτερα στο Twitter, ο Χου σύναψε ένα βίντεο, όπου κατήγγειλε ότι διαδηλωτές είχαν δέσει τον Φου.

Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούστηκαν νωρίτερα σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, όπου καταγράφηκαν προβλήματα στις πτήσεις για δεύτερη ημέρα, ενώ βαθαίνει η πολιτική κρίση στην πρώην βρετανική αποικία.

Χιλιάδες διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, κατέκλυσαν τον τερματικό σταθμό, φωνάζοντας συνθήματα, τραγουδώντας και κρατώντας πλακάτ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού ένας τραυματίας μεταφέρθηκε εκτός του κεντρικού τερματικού σταθμού από άνδρες των πρώτων βοηθειών, αφού είχε κρατηθεί από μια ομάδα διαδηλωτών. Ακτιβιστές υποστήριζαν ότι ήταν μυστικός αστυνομικός από την Κίνα.

Κλείσιμο
Το πλήθος εμπόδισε τον δρόμο σε περιπολικά και μονάδες αντιμετώπισης ταραχών εφόρμησαν, απωθώντας τους διαδηλωτές και κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού. Σε κάποια στιγμή ένας αστυνομικός έβγαλε το όπλο του.

Οι διαδηλωτές εμπόδισαν την είσοδο σε τμήματα του αεροδρομίου χρησιμοποιώντας καροτσάκια αποσκευών, μεταλλικά κιγκλιδώματα και άλλα αντικείμενα. Τουλάχιστον δύο απομακρύνθηκαν από την αστυνομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης