Επιτείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία - Στον αέρα η πρόταση μομφής που ζήτησε ο Σαλβίνι

Επιτείνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία - Στον αέρα η πρόταση μομφής που ζήτησε ο Σαλβίνι

Η ακροδεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης  - Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Γερουσίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Αυγούστου 

000_1JI6T3
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και αρχηγό της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, να πιέζει για πρόωρες εκλογές και τις ειδοποιήσεις για επιδείνωση της οικονομίας να πληθαίνουν.

Σε μια αρνητική εξέλιξη για τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος, η Γερουσία ψήφισε την Τρίτη να μην προχωρήσει σε απευθείας ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά εντούτοις, κερδίζοντας χρόνο, αποφάσισε να επιτρέψει στον Ιταλό πρωθυπουργό να απευθύνει ομιλία στην ιταλική άνω βουλή, πριν από την ψηφοφορία.

Ο Τζουζέπε Κόντε θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Γερουσίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Αυγούστου για την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει από την πρόταση μομφής που κατέθεσε το πρώην συγκυβερνών κόμμα της ακροδεξιάς Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι.

Η ακροδεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και απαίτησε πρόωρες εκλογές, πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προκάλεσε την Πέμπτη την κατάρρευση του λαϊκιστικού κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας, έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο συναντήσεων και συγκεντρώσεων με σκοπό να επιβάλει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης