Τραμπ: Άδειες παραμονής σε μετανάστες με... εισοδηματικά κριτήρια

21445995

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε ένα νέο μέτρο προκειμένου να εμποδίσει τους μετανάστες που χρειάζονται κυβερνητική βοήθεια να λάβουν άδεια παραμονής στις ΗΠΑ - Το μέτρο τίθεται σε ισχύ στις 15 Οκτωβρίου 

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σήμερα έναν νέο κανονισμό ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόρριψη αιτήσεων για βίζα και άδεια παραμονής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων επειδή είναι πολύ φτωχοί.

Ο κανονισμός αυτός, τον οποίο προώθησε ο επικεφαλής σύμβουλος του Τραμπ κατά της μετανάστευσης Στίβεν Μίλερ, τίθεται σε ισχύ στις 15 Οκτωβρίου και θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόρριψη των αιτήσεων για χορήγηση προσωρινής ή μόνιμης βίζας επειδή οι αιτούντες δεν θα πληρούν εισοδηματικά κριτήρια ή επειδή λαμβάνουν κρατική βοήθεια, όπως επίδομα πρόνοιας, κουπόνια σίτισης, δημόσια στέγαση ή πρόσβαση στο σύστημα Medicaid (που παρέχει υγειονομική κάλυψη στους φτωχότερους Αμερικανούς).

Μια τέτοια αλλαγή θα διασφάλιζε ότι οι μετανάστες είναι «αυτόνομοι», κατά το ότι «δεν εξαρτώνται από δημόσιους πόρους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, αλλά μάλλον εξαρτώνται από τις δικές τους δυνατότητες, καθώς από πόρους μελών των οικογενειών τους, χορηγών, και ιδιωτικών οργανώσεων» αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Μητρώου.

«Η αρχή που μας καθοδηγεί είναι μια παλιά αμερικανική αξία η οποία είναι η αυτονομία», δήλωσε ο Κεν Κουτσινέλι, ασκών χρέη διευθυντή των Υπηρεσιών Πολιτογράφησης και Μετανάστευσης των ΗΠΑ, σε συνέντευξη στο Fox Νews που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

«Θα έχει επίσης το μακροπρόθεσμο όφελος της προστασίας των φορολογουμένων διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι που μεταναστεύουν σε αυτή τη χώρα δεν γίνονται δημόσιο βάρος, αλλά μπορούν να σταθούν στα δικά τους πόδια, όπως έχουν κάνει τα περασμένα χρόνια μετανάστες», είπε.

Αυτός ο κανονισμός θα μπορούσε να είναι η πιο δραστική από όλες τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Τραμπ, σύμφωνα με ειδικούς. Συνήγοροι των μεταναστών έχουν επικρίνει το σχέδιο ως μια προσπάθεια περικοπής της νόμιμης μετανάστευσης χωρίς να χρειαστεί να περάσει από το Κογκρέσο ώστε να αλλάξει κάποιος νόμος των ΗΠΑ.

Βάσει των νέων κανονισμών, περισσότεροι από τους μισούς αιτούντες για πράσινη κάρτα για οικογενειακούς λόγους, μπορεί να δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται, σύμφωνα με την ερευνητική οργάνωση Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Migration Policy Institute). Περίπου 800.000 πράσινες κάρτες δόθηκαν το 2016.

Ο νέος κανονισμός απορρέει από τον Νόμο για τη Μετανάστευση του 1882, που επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αρνηθεί τη χορήγηση βίζας σε οποιονδήποτε θα μπορούσε να γίνει «δημόσιο βάρος». Αξιωματούχοι μετανάστευσης τα τελευταία χρόνια έχουν χαρακτηρίσει τους αιτούντες ως «δημόσιο βάρος» στην περίπτωση που γίνουν εξαρτώμενοι κυρίως από την κυβερνητική βοήθεια.

Οι περισσότεροι μετανάστες δεν είναι επιλέξιμοι για τα μεγάλα προγράμματα βοήθειας μέχρι να πάρουν την πράσινη κάρτα, αλλά ο νέος κανονισμός που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας διευρύνει τον ορισμό του «δημόσιου βάρους» ώστε να απορρίπτονται περισσότεροι άνθρωποι.

Οι αιτούντες θα πρέπει τώρα να δείξουν ότι διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα εισοδήματος προκειμένου να εξασφαλίσουν βίζα και ο κανονισμός διευρύνει κατά πολύ τον κατάλογο των κυβερνητικών επιδομάτων που δεν θα τους επιτρέψει την απόκτηση άδειας παραμονής στις ΗΠΑ.

Συνήγοροι των μεταναστών έχουν εκφράσει ανησυχία ότι ο κανονισμός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δημόσια υγεία αποτρέποντας τους μετανάστες από τα να χρησιμοποιούν υγειονομική ή διατροφική βοήθεια την οποία οι ίδιοι ή τα παιδιά τους δικαιούνται.

Άλλα τμήματα της κυβέρνησης Τραμπ έχουν λάβει ή εξετάζουν παρόμοιες προσεγγίσεις για την ποινικοποίηση της χρήσης δημόσιας βοήθειας από τους μετανάστες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άλλαξε το εγχειρίδιο χρήσης του για εξωτερικές υποθέσεις τον Ιανουάριο του 2018 ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ευχέρεια στους διπλωμάτες να αρνηθούν τη χορήγηση βίζας με αιτιολογία το «δημόσιο βάρος». Στο δημοσιονομικό έτος 2018, που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αριθμός των αιτήσεων για βίζα που έλαβαν αρνητική απάντηση με αυτήν την αιτιολογία τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει επίσης έναν κανονισμό που θα διευρύνει κατά πολύ την κατηγορία των ανθρώπων που θα μπορούσαν να υπόκεινται σε απέλαση με την αιτιολογία ότι κάνουν χρήση δημόσιων επιδομάτων.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Τεο7

Τέτοιους πολιτικούς χρειάζεται η Ελλάδα. Κατάντησαν οι δικοί μας την Ελλάδα το μεγαλύτερο σκουπιδαριό της Ευρώπης

για τις χώρες που τους διώχνουν

καμία κριτική! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

ΑΩ

Ο κανονισμός θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόρριψη αιτήσεων για βίζα και άδεια παραμονής εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων επειδή είναι πολύ φτωχοί.... Δηλαδή δουλειά των Αμερικανών ήταν να πληρώνουν φόρους και να τα παίρνουν οι μετανάστες γιατί είναι φτωχοί;

Λοιπόν

αν κάποιος δεν έχει τα μέσα να ζήσει, δεν μπορεί να αποκτήσει κατοικία πως θα του δωθει άδεια παραμονης; Ακόμα και στην Γερμανία αν δεν έχεις δηλωμένο τόπο διαμονής ούτε να εγγραφείς σε σχολείο εκμάθησης μπορείς. Λογικό μέτρο. Να δώσουν άδεια διαμονής και μετά αυτός να βρεθεί να κοιμάται σε κάτω από κάποια γέφυρα μιας μεγαλουπολης; είναι καλό και για τον μεταναστη αυτό το πραγμα;

Ευρωλαγνος

Σας γλενταει κανονικά ο ΤΡΑΜΠ..Τι νομίζατε ότι είναι καμιά μαριονέτα?

τρίπλα...

...δορος μεγάλος ο Ντοναλντ...

Dimi

Μα πόσο πίσω είναι εκεί στην Αμερική. Αυτό το μέτρο ισχύει εδώ πολλά χρόνια. Εαν δεν έχεις βιβλιάριο υγείας στην Ελλάδα δεν εχεις ουτε άδεια διαμονής. Και ναι είναι σωστό σαν μέτρο. Μιλάμε για άδειες διαμονής για εξαρτημένη εργασία. Η πρόσφυγες ειναι άλλο πράγμα. Αυτοί ζητάνε άσυλο...

Giannis

Λες για την άδεια παραμονης που πρέπει να πληρώσει Ελλάδα κάποιος ένα παράνομο παράβολο 1400 ευρώ στην τσέπη του κάθε αστυνομικού σαν ένσημα δήθεν?

0987

Βασικά λέει ψάξτε αλλού για μακάκες να πάρετε επιδόματα. Σιγά σιγά ξυπνάνε και οι Ευρωπαίοι και ο Τραμπ ίσως τελικά καταφέρει "Make Europe Great Again" περισσότερο από "Make America Great Again".

Σωστός...

Ο τραμπάκουλας !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dikastiriogallia

Ο γιατρός φέρεται να έχει δράσει από το 1989 έως το 2017 - Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο εισαγγελέας της Λα Ροσέλ 184 άνθρωποι εξέφρασαν τη βούληση να προσφύγουν εναντίον του γιατρού - Οι έρευνες συνεχίζονται σε πόλεις που είχςε εργασθεί στη διάρκεια της καριέρας του 

17856132

Εξαφανισμένη είναι σύμφωνα με τη Deutsche Welle η πριγκίπισσα αφότου της αρνήθηκαν την άδεια να ταξιδέψει για επείγουσα ιατρική θεραπεία – Όσοι βρίσκονται κοντά της καταγγέλλουν ότι βρίσκεται σε κατ' οίκον κράτηση χωρίς κατηγορητήριο – Η πριγκίπισσα είχε έντονη δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

2
DSYETOI3FZDJFMBLLY2BGWNRMU

Ξανά σε σημείο όπου βρίσκεται σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart - Ανάμεσα στους νεκρούς και ο δράστης ο οποίος αυτοκτόνησε - Το περιστατικό φέρεται να σχετίζεται με ενδοοικογενειακή βία - Νωπές οι μνήμες από το μακελειό στο Τέξας σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας 

2