Πρέσβυς ΗΠΑ στην Βαρσοβία: Η Πολωνία «θα καλωσόριζε με χαρά» αμερικανικές βάσεις

Πρέσβυς ΗΠΑ στην Βαρσοβία: Η Πολωνία «θα καλωσόριζε με χαρά» αμερικανικές βάσεις

«Αντίθετα με τη Γερμανία, η Πολωνία εκπληρώνει την υποχρέωσή της να δαπανά το 2% του ΑΕΠ [της] για το NATO», σημείωσε η Τζορτζέτ Μοσμπάκερ

mosbacher-georgette-pic
Η Πολωνία «θα καλωσόριζε με χαρά» στρατιωτικούς των ΗΠΑ που είναι σήμερα ανεπτυγμένοι στη Γερμανία, διαβεβαίωσε μέσω Twitter η πρέσβειρα της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βαρσοβία, η Τζορτζέτ Μοσμπάκερ, χθες Πέμπτη.

«Αντίθετα με τη Γερμανία, η Πολωνία εκπληρώνει την υποχρέωσή της να δαπανά το 2% του ΑΕΠ [της] για το NATO», σημείωσε η Μοσμπάκερ. «Θα καλωσορίζαμε με χαρά στην Πολωνία αμερικανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στη Γερμανία», συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο Τραμπ υπέγραψαν μια συμφωνία που προβλέπει την αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων τα οποία σταθμεύουν στην πολωνική επικράτεια κατά 1.000 στελέχη, στα 5.500.

Τότε ο Τραμπ είχε σημειώσει πως η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει κι άλλες μονάδες στην Ευρώπη, κατά συνέπεια η αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στην Πολωνία θα βασιστεί στη μετάθεση δυνάμεων από υπάρχουσες βάσεις.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε υπογραμμίσει τότε πως η Βαρσοβία πρέπει να επιβραβευθεί διότι εκπληρώνει τον στόχο που έχει ορίσει το NATO ως προς τις στρατιωτικές δαπάνες των κρατών-μελών του (2% του ΑΕΠ) και είχε στηλιτεύσει εκ νέου το Βερολίνο επειδή δεν αυξάνει τις γερμανικές αμυντικές δαπάνες.

Ο Τραμπ προγραμματίζεται να επισκεφθεί την Πολωνία από την 31η Αυγούστου ως τη 2α Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης