Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις καθηλώνουν τα ελικόπτερα Tiger

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις καθηλώνουν τα ελικόπτερα Tiger

Η κατάσταση που επικρατεί στο γερμανικό στράτευμα είναι οριακή και στον στρατό ξηράς αλλά και σε πολεμικό ναυτικό και πολεμική αεροπορία 

tiger
Ένα ακόμα πλήγμα στο αξιόμαχό τους υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας καθώς αναγκάστηκαν να καθηλώσουν όλα τα ελικόπτερα Tiger λόγω μηχανικών προβλημάτων που εντοπίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του γενικού επιτελείου Στρατού, και τα 53 ελικόπτερα αυτού του τύπου θα καθηλωθούν μέχρι να εξεταστούν από τους μηχανικούς.

Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο σε μια αλυσίδα προβλημάτων που πλήττει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, την ώρα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας επιθυμεί να ανανεώσει το γερασμένο στόλο των κυβερνητικών αεροσκαφών. Πολλά στελέχη του Στρατού της Γερμανίας έχουν εκφράσει τις έντονες ανησυχίες τους για τον παλιωμένο και συχνά προβληματικό εξοπλισμό, ενώ βλέπουνε ότι η αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο καθώς η κοινή γνώμη της Γερμανίας είναι αντίθετη σε μια τέτοια πιθανότητα.

Τον περασμένο Ιούλιο δύο Γερμανοί πιλότοι σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με ελικόπτερο κοντά στο Ανόβερο, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα ένας ακόμα πιλότος σκοτώθηκε όταν συγκρούστηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter στην νοτιοανατολική Γερμανία.

Η κατάσταση που επικρατεί στο γερμανικό στράτευμα είναι οριακή, καθώς λόγω τεχνικών βλαβών από τον στόλο των 128 Eurofighter μόνο τέσσερα μπορούν να εκτελέσουν αποστολές. Παράλληλα ο εκσυχρονισμός των απαρχαιωμένων μαχητικών Tornado προκαλεί πολιτικές κόντρες καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) υποστηρίζουν ότι το κόστος ενδέχεται να ξεπεράσεις τα 8 δισ. ευρώ.

Προβλήματα εντοπίζονται και στις επίγειες δυνάμεις, καθώς από τα 71 άρματα μάχης «Puma» που προμηθεύτηκε ο γερμανικός στρατός, μόλις 27 μπορούν να επιχειρήσουν.

Το πολεμικό ναυτικό της χώρας αναμένει τις νέες φρεγάτες F125 ώστε να αντικαταστήσει τις παλιές που σταμάτησαν να επιχειρούν το 2018, καθώς δεν υπήρχαν αρκετά ανταλλακτικά. Αξιωματούχοι του πολεμικού ναυτικού πιστεύουν ότι σύντομα η Γερμανία δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ καθώς απλώς δεν θα έχει διαθέσιμα πολεμικά πλοία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης