Τόκιο: Εξερράγη το ηφαίστειο Ασάμα - Οι αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση στην περιοχή

Τόκιο: Εξερράγη το ηφαίστειο Ασάμα - Οι αρχές απαγορεύουν την πρόσβαση στην περιοχή

Το όρος Ασάμα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία, ξύπνησε τη νύχτα και άρχισε να αναβλύζει ηφαιστειακή τέφρα και καπνούς, που έχουν πλέον φθάσει σε ύψος 2.000 μέτρων

yq-mount-07082021
Ηφαίστειο που απέχει περίπου 140 χιλιόμετρα από το Τόκιο εισήλθε σε φάση έκρηξης τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, για πρώτη φορά από το 2015, ωθώντας τις ιαπωνικές αρχές να ανακοινώσουν περιορισμούς της πρόσβασης στην περιοχή.

Το όρος Ασάμα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Ιαπωνία, ξύπνησε τη νύχτα και άρχισε να αναβλύζει ηφαιστειακή τέφρα και καπνούς, που έχουν πλέον φθάσει σε ύψος 2.000 μέτρων.



Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας αύξησε το επίπεδο συναγερμού κατά μία βαθμίδα, στο 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα, κάτι που συνεπάγεται απαγόρευση της πρόσβασης σε περιοχές που απέχουν λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τον κρατήρα.


Κλείσιμο

Οι πτώσεις βράχων, τα νέφη καυτών ηφαιστειακών αερίων και τα άλλα αναβλύζοντα υλικά ενδέχεται να πλήξουν περιοχές σε ακτίνα ακόμη και 4 χιλιομέτρων, προειδοποίησε η υπηρεσία. Ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, οικισμοί κοντά στο ηφαίστειο ενδέχεται να πληγούν από πτώσεις μικρότερων πετρών και τέφρας, προειδοποίησε ακόμη.

Πολλοί κατασκηνωτές χρειάστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα σε καταφύγιο, όπου πέρασαν τη νύχτα.



Η έκλυση ηφαιστειακών αερίων συνεχιζόταν το πρωί από τον κρατήρα του Ασάμα, αλλά σε «φυσιολογικό» επίπεδο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο στέλεχος της υπηρεσίας. «Δεν παρατηρούμε αύξηση της δραστηριότητας», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης