Ελεύθερη η Σιντόια Μπράουν: Είχε καταδικαστεί ισόβια γιατί είχε σκοτώσει επίδοξο βιαστή της όταν ήταν 16

Ελεύθερη η Σιντόια Μπράουν: Είχε καταδικαστεί ισόβια γιατί είχε σκοτώσει επίδοξο βιαστή της όταν ήταν 16

Η ιστορία της είχε προκαλέσει σάλο - Την είχαν υποστηρίξει διάσημοι στις ΗΠΑ, καθώς είχε καταδικαστεί σαν κοινή δολοφόνος και πόρνη, ενώ ήταν ένα ανήλικο θύμα τράφικινγκ

usa-eraly-release
Ελεύθερη είναι πλέον, μετά από 15 χρόνια στη φυλακή, η Σιντόια Μπράουν, που όταν ήταν 16 ετών είχε δολοφονήσει έναν άντρα που ήθελε να την βιάσει.

Η υπόθεσή της ήρθε στο φως μόλις το 2017, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ που ξεσήκωσε κύμα υποστήριξης στις ΗΠΑ, με πολλούς σελέμπριτις να ζητούν την αποφυλάκισή της.

Η 16χρονη κοπέλα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο, με δικαίωμα αποφυλάκισης μόνο μετά το 2057!

Ο πρώην κυβερνήτης του Τενεσί Μπιν Χάσλαμ είχε υπογράψει χάρη για την αποφυλάκισή της τον περασμένο Ιανουάριο και μόλις χθες εκτελέστηκε η απόφασή του.

Η Σιντόια Μπράουν είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 2004 για τον φόνο του Τζόνι Άλεν, ενός 43χρονου μεσίτη, που η ίδια υποστηρίζει πως την είχε αγοράσει για σεξ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη τότε κοπέλα ζούσε με έναν 24χρονο που ήταν ο προαγωγός της, την ξυλοκοπούσε και την βίαζε καθημερινά. Συνάντησε τον Τζόνι Άλεν που την οδήγησε σπίτι του, όπου πριν προλάβει να την βιάσει, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με όπλο που είχε μαζί της.

Στην συνέχεια του πήρε το πορτοφόλι και προσπάθησε να το σκάσει, όμως συνελήφθη και οδηγήθηκε σε δίκη. Εκεί αντιμετωπίστηκε ως ενήλικη, που δολοφόνησε έναν άντρα για να τον ληστέψει και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.


Cyntoia Brown, alleged sex trafficking victim, released from prison


Τελικά έμεινε στην φυλακή 15 χρόνια για το έγκλημά της. Πλέον αποφυλακίστηκε, όμως θα πρέπει να συμμορφώνεται με το πλάνο αποφυλάκισής της, θα πρέπει να διατηρεί απασχόληση ή να σπουδάζει, να συμμετάσχει σε συμβουλευτικές συνεδρίες και να διατηρήσει μια τακτική δέσμευση για κοινωνική υπηρεσία.

Κλείσιμο
Μεταξύ των διασήμων που υποστήριξαν την Σιντόια Μπράουν στην δικαστική της περιπέτεια ήταν και η Κιμ Καρντάσιαν που πανηγύρισε μέσω Twitter για την είδηση αποφυλάκισης της 31χρονης σήμερα κοπέλας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης