Υεμένη: Επίθεση της Αλ Κάιντα σε στρατόπεδο - 19 νεκροί στρατιώτες

Υεμένη: Επίθεση της Αλ Κάιντα σε στρατόπεδο - 19 νεκροί στρατιώτες

Ένοπλοι τρομοκράτες εισέβαλαν σε στρατόπεδο, νότια της χώρας και σκόρπισαν τον θάνατο - Είχε προηγηθεί την Πέμπτη νέο πολύνεκρο επεισόδιο στην πόλη Άντεν

yemeni
Μια μέρα μετά την επίθεση σε στρατιωτική παρέλαση στο Άντεν, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άνω των 40 ατόμων, η Αλ Κάιντα πραγματοποίησε νέο χτύπημα στην Υεμένη. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο βρέθηκε ένα στρατόπεδο, με συνέπεια τον θάνατο 19 στρατιωτών.

Συγκεκριμένα, ένοπλοι τρομοκράτες εισέβαλαν στο στρατόπεδο al-Mahfad, στην περιφέρεια Αμπιάν, νότια της χώρας και σκόρπισαν τον θάνατο, πριν εισέλθουν στον χώρο στρατιωτικές ενισχύσεις για να τους εξουδετερώσουν.

«Οι ένοπλοι της Αλ Κάιντα εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση που δημιουργήθηκε την Πέμπτη στο Άντεν, και πραγματοποιήσαν επίθεση στη βάση al-Mahfad, εναντίον στρατιωτών» ανέφερε αρχικά κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: «Στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στον χώρο και κατάφεραν να σκοτώσουν αρκετούς από τους τρομοκράτες, ενώ άλλοι βγήκαν εκτός του στρατοπέδου, σε μια επιχείρηση που κράτησε αρκετές ώρες. Σκοτώθηκαν 19 στρατιώτες, ενώ υπάρχουν και τραυματίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης