Εμπορικός πόλεμος μετά την απόφαση ΗΠΑ για 10% αύξηση δασμών στην Κίνα

Εμπορικός πόλεμος μετά την απόφαση ΗΠΑ για 10% αύξηση δασμών στην Κίνα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι  η «κακή συμπεριφορά της Κίνας προκάλεσε πολλά προσκόμματα στο ελεύθερο εμπόριο»

000_1J95LM
Τεντώνει το σκοινί της αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Πεκίνο μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλλει επιπλέον δασμούς 10% σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε, μετά την απόφαση, ότι η «κακή συμπεριφορά» της Κίνας επί «δεκαετίες» προκάλεσε πολλά προσκόμματα στο «ελεύθερο εμπόριο» κι εξώθησε την Ουάσινγκτον να επιβάλλει δασμούς και να λάβει άλλα μέτρα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε εξάλλου πως η κυβέρνησή του εννοεί να συνεχίσει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, που επισήμανε πως φέρνουν αποτέλεσμα.

Ο Πομπέο έκανε τα σχόλια σε μια εκδήλωση για τη νεολαία στην Μπανγκόκ στο πλαίσιο μιας συνόδου της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και μεγάλων δυνάμεων.

Η διατύπωση επικρίσεων από την αμερικανική κυβέρνηση στην Κίνα στο συγκεκριμένο φόρουμ της Μπανγκόκ έχει μετατραπεί σχεδόν σε συνήθεια, μολονότι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας διεξήγαγαν αυτή την εβδομάδα νέο κύκλο συνομιλιών για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις στη Σαγκάη.

Παρά την επανάληψη των διαπραγματεύσεων, η Ουάσινγκτον ανήγγειλε την επιβολή νέων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά αγαθά από την αρχή του Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης