Aσυνήθιστο δώρο για τον Τραμπ - Άλογο του χάρισε ο πρόεδρος της Μογγολίας

Aσυνήθιστο δώρο για τον Τραμπ - Άλογο του χάρισε ο πρόεδρος της Μογγολίας

Το ονόμασε «Νίκη» - Προορίζεται για τον 13χρονο γιο του προέδρου των ΗΠΑ

043_dpa-pa_2112_122834156
Σε μια... ασυνήθιστη αποκάλυψη προέβη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αποκάλυψε το όνομα που επέλεξε για το άλογο το οποίο χάρισε στον 13χρονο γιο του, Μπάρον, ο πρόεδρος της Μογγολίας, Χατμάα Μπατούλγκα.

«Νίκη» ονόμασε το ζώο, εντάσσοντας άλλον έναν σύμμαχο (τη Μογγολία) στη διπλωματική του ατζέντα, σε μια εποχή που η Βόρεια Κορέα κλιμακώνει τις εντάσεις.

Ο Μπατούλγκα, ο πρώτος Μογγόλος πρόεδρος που επισκέπτεται την Ουάσινγκτον από το 2011, έφτασε στον Λευκό Οίκο με ένα μαύρο SUV, χωρίς το άλογο.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ότι ο Μπατούλγκα ήθελε να βαπτίσει ο Τραμπ το ζώο, που αποτελεί συμβολικό δώρο στη χώρα του.

Τα σκληραγωγημένα, μικρόσωμα άλογα της Μογγολίας είναι η ράτσα που ίππευαν ο Τζένγκις Χαν και άλλοι πολέμαρχοι.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο, την ώρα που πόζαραν για φωτογραφίες στον Κήπο τον Ρόδων, αν έχει σκεφθεί ένα όνομα, ο Τραμπ απάντησε: «Ναι. Νίκη» και, στρεφόμενος στον Μπατούλγκα, πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ πολύ για το άλογο».

Κλείσιμο
Κατόπιν, ρώτησε ο ίδιος τους δημοσιογράφους αν έχουν δει τη φωτογραφία του (δεν την είχαν δει) και είπε ότι είναι «πανέμορφο».

Η Μογγολία, μια χώρα τριών εκατομμυρίων κατοίκων που συνορεύει με την Κίνα και τη Ρωσία, θέλει να προσελκύσει επενδύσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες τις οποίες θεωρεί «τρίτους γείτονες», ώστε να περιοριστεί η οικονομική εξάρτησή της από το Πεκίνο. Η χώρα έχει προσφερθεί επίσης να αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διπλωματικές επαφές των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα και να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών. Η Μογγολία διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βόρεια Κορέα.

Όπως και ο Τραμπ, ο Μπατούλγκα ήταν επιχειρηματίας προτού να ασχοληθεί με την πολιτική. Ήταν επίσης αθλητής της πάλης και έφερε μαζί του στον Λευκό Οίκο τον σύμβουλό του, τον Ντολγκορσουρέν Νταγκβαντόρτζ, έναν γνωστό πρώην πρωταθλητή του σούμο.

«Η Μογγολία... είναι σπουδαίοι μαχητές. Ξέρετε, σπουδαίοι μαχητές, σπουδαίοι παλαιστές, σπουδαίοι πρωταθλητές», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης