Πρίγκιπας Χάρι: Με τη Μέγκαν θα κάνουμε μόνο δύο παιδιά για να... βοηθήσουμε στη σωτηρία του πλανήτη

Πρίγκιπας Χάρι: Με τη Μέγκαν θα κάνουμε μόνο δύο παιδιά για να... βοηθήσουμε στη σωτηρία του πλανήτη

Ο πρίγκιπας στη συνέντευξή του στη Vogue μίλησε και για τον ρατσισμό στη Βρετανία

000_1IE3S7
Συνέντευξη στην βρετανική Vogue του Σεπτεμβρίου, όπου η Μέγκαν Μαρκλ είναι guest editor - Ο δούκας του Σάσεξ υποστήριξε πως ο ρατσισμός στη Βρετανία είναι αποτέλεσμα των «κοινωνικών στερεοτύπων»

Έγινε πατέρας τον Μάιο και η γέννηση του γιου του Άρτσι «άλλαξε τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο». Ο πρίγκιπας Χάρι παραχώρησε μια εκ βαθέων συνέντευξη στην διάσημη Βρετανίδα ανθρωπολόγο Τζέιν Γκούντολ στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue, στο οποίο η σύζυγός του είναι guest editor, μια ενέργεια που δημιούργησε ποικίλα θετικά και αρνητικά σχόλια στη Βρετανία.

Μιλώντας για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής ο 34χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ δήλωσε για πρώτη φορά πως ο ίδιος και η 37χρονη, Αμερικανίδα, πρώην ηθοποιός, θα φέρουν στον κόσμο ακόμα ένα παιδί μετά την γέννηση του γιου τους Άρτσι, ώστε να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η δήλωση του έκτου στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την μεγάλη οικογένεια που έχει δημιουργήσει ο αδελφός του πρίγκιπας Ουίλιαμ καθώς ο δούκας του Κέιμπριτζ έχει ήδη αποκτήσει τρία παιδιά με την Κέιτ Μίντλετον - τον 5χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον ενός έτους πρίγκιπα Λούις ενώ οι φήμες θέλουν το ζευγάρι να ετοιμάζεται και για τέταρτο παιδί.

Ο πρίγκιπας Χάρι στη συνέντευξή του στη Vogue μίλησε και για τον ρατσισμό στη Βρετανία και υποστήριξε πως οι συμπατριώτες του θα πρέπει να κατανοήσουν από πού πηγάζουν οι προκαταλήψεις τους για να καταπολεμήσουν τις φυλετικές διακρίσεις. Ο δούκας του Σάσεξ υποστήριξε πως ο ρατσισμός είναι συχνά το αποτέλεσμα των κοινωνικών στερεοτύπων που περνούν από γενιά σε γενιά.

Κλείσιμο
Ως guest editor στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue η δούκισσα του Σάσεξ επέλεξε 15 γυναίκες από την πολιτική, τις τέχνες καθώς και ακτιβίστριες ως πρότυπα και «δυνάμεις αλλαγής» για την κοινωνία. Ανάμεσα σε αυτές η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, η ηθοποιός και ακτιβίστρια Σάλμα Χάγεκ, η ηθοποιός Τζέιν Φόντα. Όμως, υπήρξαν και δημοσιεύματα που επέκριναν την Μέγκαν ως αρχισυντάκτρια στη «Βίβλο της Μόδας».

Ο Βρετανός παρουσιαστής και δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν σχολίασε πως η Μέγκαν Μαρκλ «γκρινιάζει συνεχώς για ιδιωτική ζωή αλλά γίνεται αρχισυντάκτρια στη Vogue». Υπήρξαν και χρήστες στα social media που επέκριναν την δούκισσα του Σάσεξ επειδή ανάμεσα στις 15 γυναίκες - σύμβολα που επέλεξε για το εξώφυλλο του περιοδικού μόδας δεν συμπεριέλαβε και την βασίλισσα Ελισάβετ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης