Φρανκφούρτη: Τραγικό θάνατο βρήκε οκτάχρονος όταν άνδρας τον έσπρωξε στις ράγες του τρένου

Φρανκφούρτη: Τραγικό θάνατο βρήκε οκτάχρονος όταν άνδρας τον έσπρωξε στις ράγες του τρένου

Συνελήφθη ο ύποπτος - Ερευνώνται τα κίνητρά του

train01-mesa
Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη Φρανκφούρτη όταν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό 40χρονος άνδρας έσπρωξε οκτάχρονο αγόρι στις ράγες του τρένου, προκαλώντας τον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, o άνδρας έσπρωξε και τη μητέρα του αγοριού, εκείνη όμως κατάφερε να ξεφύγει.

Λίγο αργότερα, ο 40χρονος επιχείρησε να σπρώξει άλλον έναν άνδρα στις ράγες, χωρίς όμως να καταφέρνει να τον ρίξει κάτω.

Στη σύλληψη του δράστη, που διέφυγε από το σημείο της τραγωδίας, προχώρησε λίγο αργότερα η Αστυνομία κοντά στον σταθμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα κίνητρα του 40χρονου, σύμφωνα όμως με τις αρχές δεν προκύπτει κάποια σχέση με τα θύματά του.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η μητέρα του άτυχου αγοριού.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9.50, τοπική ώρα, στο δρομολόγιο από το Ντίσελντορφ στο Μόναχο.

«Τη στιγμή εκείνη επικράτησαν ουρλιαχτά» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Hessenschau.

Τέσσερις γραμμές έχουν κλείσει μετά το περιστατικό για τη διεξαγωγή ερευνών.

Κλείσιμο
043_dpa-pa_190729-99-253250_dpai
043_dpa-pa_190729-99-253252_dpai
043_dpa-pa_190729-99-253255_dpai

«Κάθε πιθανό κίνητρο» διερευνούν οι γερμανικές αρχές σε ό,τι αφορά τον φριχτό θάνατο που βρήκε νωρίτερα σήμερα οκτάχρονο αγόρι, όταν ένας 40χρονος άνδρας το έσπρωξε, μαζί με την μητέρα του, στις γραμμές του τρένου, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανκφούρτης. Από το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα ότι επιστρέφει εκτάκτως από τις διακοπές του ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες και να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται, όπως μεταδίδει η Bild, να ανακοινωθούν αύριο. Περιγράφοντας το περιστατικό, η εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Φρανκφούρτης Ιζαμπέλ Νόιμαν εξήγησε ότι η μητέρα «κατόρθωσε, δόξα τω Θεώ, να σωθεί, αλλά ο οκτάχρονος χτυπήθηκε δυστυχώς από την αμαξοστοιχία ICE και υπέστη θανάσιμα τραύματα».

Όπως είπε η ίδια, ο 40χρονος δράστης κατάγεται από την Ερυθραία και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είναι γνωστή κάποια σχέση του με το θύμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Βild, πριν επιχειρήσει να διαφύγει, ο άνδρας προσπάθησε να σπρώξει και τρίτο άτομο στις γραμμές, αλλά δεν τα κατάφερε. Επιβάτες και περαστικοί τον καταδίωξαν και λίγο αργότερα συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές. «Ο μηχανοδηγός δεν είχε καμία πιθανότητα» να σταματήσει το τρένο, δήλωσε με λυγμούς στην κάμερα της Bild ο εργαζόμενος στον σταθμό, Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο οποίος είδε πώς ο δράστης έσπρωξε το παιδί στις γραμμές.

Μόλις πριν από δέκα μέρες μια 34χρονη γυναίκα στην πόλη Φέρντε, κοντά στο Ντούιζμπουργκ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, έχασε τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο, όταν την έσπρωξε στις γραμμές του τρένου ένας 28χρονος Κοσοβάρος, στου οποίου το αίμα ανιχνεύτηκε αργότερα κοκαΐνη, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η ποσότητα. Ο άνδρας είναι πατέρας εννέα παιδιών και, σύμφωνα με τις αρχές, δεν γνώριζε το θύμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης