Παπούτσι της Nike έσπασε τα ρεκόρ και πωλήθηκε 437.500 δολάρια!

Παπούτσι της Nike έσπασε τα ρεκόρ και πωλήθηκε 437.500 δολάρια!

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ζευγάρια της εταιρίας και δημοπρατήθηκε από τον οίκο Sotheby’s

nike-sothebys-pic
Ένα από τα πρώτα ζευγάρια αθλητικά παπούτσια που παρήγαγε ποτέ η αμερικανική εταιρεία Nike πωλήθηκε χθες Τρίτη έναντι 437.500 δολαρίων σε ηλεκτρονική δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, ποσό χωρίς ιστορικό προηγούμενο για «σνίκερς».

Το λεγόμενο Moon Shoe της πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών ειδών προοριζόταν για τα μέλη της ομάδας στίβου των ΗΠΑ που θα έπαιρνε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Το ζευγάρι που πωλήθηκε χθες Τρίτη, το μοναδικό ανάμεσα στα 12 δείγματα που είναι γνωστό ότι φορέθηκαν ποτέ, είχε εκτιμηθεί πριν από τη δημοπρασία ότι θα συγκέντρωνε ποσό μεταξύ 110.000 και 160.000 δολαρίων.
nike-sothebys-dyo
nike-sothebys-pente
nike-sothebys-tessera
nike-sothebys-tria


Το προηγούμενο ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είχε καταγραφεί το 2017, όταν πωλήθηκαν τα Converse Fastbreak που φόραγε ο Μάικλ Τζόρνταν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 1984, έναντι 190.373 δολαρίων σε μια δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος SCP Auction.

Αγοραστής του ζευγαριού είναι ο καναδός επιχειρηματίας Μάιλς Ναντάλ, 61 ετών, που θα εκθέτει το ζευγάρι στο ιδιωτικό του μουσείο στο Τορόντο, αναφέρει ανακοίνωση την οποία δημοσιοποίησε ο οίκος Σόθμπις.

Κλείσιμο
nike-sothebys-pic
10 INSANE Shoes At The Sotheby’s Stadium Goods Auction




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης