Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα της Μπριζίτ Μακρόν: Έλαβε 19.500 επιστολές μέσα στο 2018!

Εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα της Μπριζίτ Μακρόν: Έλαβε 19.500 επιστολές μέσα στο 2018!

Το 2017 η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε λάβει 13.000 επιστολές - Επτά άτομα απασχολούνται καθημερινά μόνο με την αλληλογραφία της Μπριζίτ Μακρόν και κοστίζουν πάνω από 270.000 ευρώ ετησίως στο κράτος

brig00
Είναι πάντα στο πλευρό του Εμμανουέλ Μακρόν από την ημέρα που εκείνος ανέλαβε το τιμόνι της γαλλικής προεδρίας. Η 66χρονη Μπριζίτ Μακρόν γίνεται ολοένα και πιο αγαπητή στο λαό με αποτέλεσμα να λαμβάνει καθημερινά χιλιάδες επιστολές από θαυμαστές της ή από πολίτες που αναζητούν λύση στα προβλήματά τους.

Μόνο μέσα στο 2018 η οικοδέσποινα του Μεγάρου των Ηλυσίων έλαβε 19.500 επιστολές, δείγμα πως η δημοτικότητα της συζύγου του Εμμανουέλ Μακρόν αυξάνεται ενώ τα έξοδα για το κράτος μεγαλώνουν, καθώς έχουν προσληφθεί επτά άτομα που ασχολούνται μόνο με την αλληλογραφία της Μπριζίτ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό ελεγκτικό συνέδριο (Cour des comptes), στο τέλος του 2018 οι συνολικές δαπάνες στο Ελιζέ ανήλθαν σε 108,88 εκατ. ευρώ. Μέσα στο περασμένο έτος απασχολήθηκαν 71 εργαζόμενοι για την προεδρική αλληλογραφία υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης ενώ επτά από αυτούς εργάστηκαν για την αλληλογραφία της Πρώτης Κυρίας, η οποία έλαβε 19.500 επιστολές. Το 2017 η Μπριζίτ Μακρόν είχε λάβει 13.000 επιστολές.

Η μισθοδοσία των επτά υπαλλήλων που απασχολούνται με την αλληλογραφία της Πρώτης Κυρίας ανέρχεται σε 278.750 ευρώ ετησίως. Επίσης, στην έκθεση του γαλλικού ελεγκτικού συνεδρίου σημειώνεται πως η Μπριζίτ Μακρόν απασχολεί τέσσερα άτομα στο δικό της γραφείο, που έχει οργανώσει εντός του προεδρικού μεγάρου, με επικεφαλής τον Πιερ Ολιβιέ Κοστά, ο οποίος συμμετείχε και στην προεκλογική εκστρατεία του Εμανουέλ Μακρόν. Το σύνολο για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του γραφείου της πρώην καθηγήτριας γαλλικών και λατινικών για το 2018 ανήλθε στο ποσόν των 279.144 ευρώ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien το 2017 ο επικεφαλής του γραφείου της Μπριζίτ Μακρόν αποκάλυψε πως μόλις εγκαταστάθηκε στο Ελιζέ η Πρώτη Κυρία λάμβανε 150 επιστολές την ημέρα σε αντίθεση με τις προκατόχους της Κάρλα Μπρούνι και Βαλερί Τριερβελέρ, Η σύζυγος του Νικολά Σαρκοζί λάμβανε μόνο 30 επιστολές την ημέρα ενώ η σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ πέντε με είκοσι επιστολές ημερησίως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης