Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για την πρωθυπουργία και αναστατώνει τις Βρυξέλλες

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται για την πρωθυπουργία και αναστατώνει τις Βρυξέλλες

Την Τρίτη ανακοινώνεται το όνομα του νέου πρωθυπουργού - Ποια είναι τα «κορίτσια» του Τζόνσον που θα λάβουν καίρια χαρτοφυλάκια

bo_0
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καθώς το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί την Τερέζα Μέι στον πρωθυπουργικό θώκο της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, γυρίζει την πλάτη στη συμφωνία για το Brexit.

O επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ προειδοποιεί ότι η Βρετανία θα πρέπει να «αντιμετωπίσει τις συνέπειες» μίας εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία εφόσον επιλέξει αυτή την οδό.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Panorama της τηλεόρασης του BBC, που θα προβληθεί απόψε, ο Μπαρνιέ δηλώνει ότι η τρεις φορές απορριφθείσα συμφωνία που έχει συνάψει η Τερέζα Μέι με τους Ευρωπαίους ήταν «ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από την ΕΕ με συντεταγμένο τρόπο».

Τονίζει επίσης ότι η υπό αποχώρηση Βρετανίδα πρωθυπουργός και οι υπουργοί της δεν του είπαν «ποτέ» στην πορεία των διαπραγματεύσεων ότι ήταν πιθανό να επιλέξουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία, παρά τη διαρκή ρητορική απειλή από τη βρετανική κυβέρνηση.

Την ώρα που στις Βρυξέλλες υπάρχει ανησυχία για τις προθέσεις του Τζόνσον, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού της χώρας. Τα 160 χιλιάδες μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον εκλεκτό τους για την ηγεσία του κόμματός τους και κατά συνέπεια για την πρωθυπουργία και το όνομα θα ανακοινωθεί την Τρίτη, 23 Ιουλίου.

Ο νυν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ δεν έχει πολλές ελπίδες καθώς ο Μπόρις Τζόνσον είναι το μεγάλο φαβορί. Ο εκκεντρικός πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει κατασταλάξει στους συνεργάτες τους και, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, θα έχουν άρωμα γυναίκας.

Κλείσιμο
Η Βικτόρια Άτκινς και η Έλεν Γουάτλι, είναι δύο από τα «κορίτσια» του Τζόνσον τα οποία θα λάβουν καίρια χαρτοφυλάκια, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph». Η Βικτώρια Άτκινς, υπουργός υπεύθυνη για θέματα ναρκωτικών της κυβέρνησης της Μέι, είναι γνωστή για τις θέσεις της κατά της αποποινικοποίησης της κάνναβης. Η 43χρονη Έλεν Γουάτλι είναι βουλευτής των Συντηρητικών, μητέρα τριών παιδιών,και τάσσεται υπέρ ενός ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπό προυποθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης