Συλλήψεις 19 μελών μαφιόζικης οργάνωσης που είχαν σκληρή κόντρα με την Cosa Nostra

Συλλήψεις 19 μελών μαφιόζικης οργάνωσης που είχαν σκληρή κόντρα με την Cosa Nostra

Εξαρθρώθηκε μεγάλο εγκληματικό δίκτυο που είχε υπήρχε από το 1980

000_1IV1ZX
Γιγαντιαία έρευνα διενεργούν από κοινού ιταλικές και αμερικανικές αρχές με σκοπό την εξάρθρωση μελών μαφιόζικης οργάνωσης.
Οικογένεια από τη Σικελία, που ζούσε εξόριστη στις ΗΠΑ, εργαζόταν επί σειρά ετών προς την κατεύθυνση οικοδόμησης μεγάλης οργάνωσης μαφιόζων.

Κατά τις έρευνες, στις οποίες ενεπλάκη και το FBI, συνελήφθησαν 18 άνθρωποι στη Σικελία, ενώ ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη στις ΗΠΑ.

Μετά το θάνατο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Cosa Nostra Σαλβατόρε Ριίνα, το 2017 στη φυλακή, η οικογένεια Ιντζερίλο άρχισε να δραστηριοποιείται και πάλι.

Στη δεκαετία του '80 υπέστη μεγάλο πόλεμο και κυνηγητό από την Cosa Nostra, σε σημείο που αναγκάστηκε να διαφύγει στις ΗΠΑ.

Εκείνοι τους οποίους ήθελε νεκρούς η Cosa Nostra ανέπτυξαν - σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών - δίκτυο ανάμεσα στο Παλέρμο και τη Νέα Υόρκη. Πιθανολογείται ότι την ιστορία της μαφιόζικης δραστηριότητας συνέχισαν τα παιδιά και ξαδέρφια εκείνων όσοι αναγκάστηκαν να διαφύγουν στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Όσον αναφορά τον εγκέφαλο της οργάνωσης, Φρανσέσκο Κάλι, γνωστό και ως «Franky Boy», δολοφονήθηκε ύστερα από πυροβολισμό, τον Μάρτιο, έξω από το σπίτι του στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης