Ισπανία: Για υποχωρήσεις στις συνομιλίες με τους Σοσιαλιστές ετοιμάζονται οι Podemos

Ισπανία: Για υποχωρήσεις στις συνομιλίες με τους Σοσιαλιστές ετοιμάζονται οι Podemos

«Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού, όμως το σημαντικό είναι οι Σοσιαλιστές να καταλάβουν ότι οι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν για μονοκομματική κυβέρνηση», τόνισε ο αρχηγός του αριστερού κόμματος Πάμπλο Ιγκλέσιας 

000_1II7IP
Ρήξη διαφαινόταν ανάμεσα στους Σοσιαλιστές του Πέδρο Σάντσεθ και τους αριστερους Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας, μια τελευταία εξέλιξη όμως ίσως αλλάξει το σενάριο του ισπανικού θρίλερ.

To αδιέξοδο, ανάμεσα στις συνομιλίες Σοσιαλιστών - Podemos, ετοιμάζεται να άρει ο αρχηγός του αριστερού κόμματος, προβαίνοντας σε υποχωρήσεις ώστε να μην επανηληφθεί - όπως μάλιστα δηλώνει - η εκλογική διαδικασία.

Τον τερματισμό των συνομιλιών ανάμεσα στις δύο πλευρές ανακοίνωσε ο Σάντσεθ, τη Δευτέρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser από όπου και κατήγγειλε τη «μονομερή διακοπή των διαπραγματεύσεων» εκ μέρους του Ιγκλέσιας.

Όπως είπε, αυτό έγινε επειδή η Αριστερά «οργανώνει μια ψηφοφορία μεταξύ των μελών της για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουν οι βουλευτές του κόμματος στις 23 Ιουλίου. Πρόκειται για γελοιότητες του Ιγκλέσιας για να δικαιολογήσει το όχι του στην υποψηφιότητά μου για δεύτερη φορά».

Στο προσκήνιο επικράτησαν σενάρια που ήθελαν την Ισπανία να οδεύει προς νέες εκλογές, σε μια καυτή πολιτικά περίοδο με το καταλανικό ζήτημα και τα προβλήματα του προϋπολογισμού να ανεβάζουν απότομα το θερμόμετρο.

«Δεν έχουμε σταματήσει να κάνουμε υποχωρήσεις και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε συνομιλίες για τον σχηματισμό συνασπισμού, όμως το σημαντικό είναι οι Σοσιαλιστές να καταλάβουν ότι οι ψηφοφόροι δεν ψήφισαν για μονοκομματική κυβέρνηση», τόνισε ο Ιγκλέσιας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο laSexta, μετά τις βολές του Σάντσεθ προς τον αρχηγό των Podemos.

Κλείσιμο
«Κάνένας που έχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν μπορεί να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και να λέει ότι οι συζητήσεις κατέρρευσαν» πρόσθεσε ακόμη ο Ιγκλέσιας.

Την περασμένη εβδομάδα οι Podemos ζήτησαν από τα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν για τον τρόπο στήριξης σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής τους Σοσιαλιστές. Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν δηλαδή αποφασίσει εάν θα δεχθούν τον επιμερισμό της εξουσίας με το κόμμα του Σάντσεθ ή εάν θα συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης