FAZ: Μυστήριο γιατί ο Ερντογάν συμφώνησε στην επιζήμια αγορά των S-400

FAZ: Μυστήριο γιατί ο Ερντογάν συμφώνησε στην επιζήμια αγορά των S-400

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι η μόνη επιλογή της Τουρκίας να αποφύγει την κρίση με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι να αφήσει αχρησιμοποίητους τους S-400

S400_par1
«Παραμένει μυστήριο γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε σε αυτήν την επιζήμια για την Τουρκία, αγορά των S-400», γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η Τουρκία έχει μόνο μια επιλογή για αποφύγει την κρίση στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Να αφήσει αχρησιμοποίητους τους πυραύλους S-400 και να καταβάλλει το υπόλοιπο αντίτιμο στη Ρωσία. Όμως ο πρόεδρος Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να θέσει σε λειτουργία το αμυντικό σύστημα. Σε αυτήν την περίπτωση θα εφαρμοστούν αυτόματα αμερικανικές κυρώσεις. Και ορθώς, διότι οι S-400 απειλούν την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, μιας και είναι σε θέση να εντοπίσουν τα αμερικανικά "αόρατα" μαχητικά F-35. Σε περίπτωση που επιμείνει πράγματι ο Τούρκος Πρόεδρος, την Άγκυρα περιμένουν και άλλα δεινά, πέρα των κυρώσεων σε βάρος της οικονομίας και του στρατού. Μελλοντικά η Ουάσιγκτον δεν θα κάνει και τόσο εύκολα παραχωρήσεις έναντι της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία», αναφέρει.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης