Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό

Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επικρότησε εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας

pompeo1
Θετικά σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

«Επικροτούμε την Ελλάδα γιατί συντάχθηκε με τις άλλες 54 χώρες που αναγνωρίζουν τον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα για τη στήριξη των πολιτών της Βενεζουέλας, καθώς επιδιώκουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας στη χώρα τους», έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στο λογαριασμό του στο twitter.



Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου, με στόχο να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές. Το υπουργείο εξέφρασε τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, με στόχο να επιλυθεί ειρηνικά, πολιτικά και δημοκρατικά η κρίση στη Βενεζουέλα.

Κλείσιμο
Πριν τον Πομπέο, μήνυμα προς την Ελλάδα είχε στείλει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, που είχε αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επέδειξε θαρραλέα ηγετική ικανότητα ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης