Κατάργηση των διπλών συνοριακών ελέγχων συμφώνησαν Σερβία και Σκόπια

4763944

Ο έλεγχος διαβατηρίων και εμπορευμάτων θα γίνεται πλέον σε ένα σημείο

Συμφωνία ενοποίησης των συνοριακών ελέγχων υπέγραψαν Σερβία και Σκόπια, μετά τη σφοδρή διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Σερβίας και Σκοπίων, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς και Όλιβερ Σπασόβσκι, αντίστοιχα, υπέγραψαν την Παρασκευή την κοινή δήλωση στο Βελιγράδι .

Η συμφωνία προβλέπει την κατάργηση των διπλών συνοριακών ελέγχων για τις διελεύσεις ταξιδιωτών αλλά και για τη διακίνηση εμπορευμάτων, όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο έλεγχος διαβατηρίων και εμπορευμάτων θα γίνεται πλέον σε ένα σημείο και όπως συμφωνήθηκε, κατά την έξοδο από τη Σερβία ο έλεγχος θα πραγματοποιείται στην συνοριακή διάβαση Tabanovce ενώ κατά την έξοδο από τα Σκόπια ο έλεγχος θα γίνεται στον συνοριακό σταθμό Presevo.

Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή σε έναν μήνα.

Πριν από μερικούς μήνες ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά των Σκοπίων, καταγγέλοντας πως αυτό αποτελεί προτεκτοράτο της Δύσης στα Βαλκάνια και λειτουργεί κατά της Σερβίας, και κατ’ επέκταση της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Σερβια και Σκοπια?

Λεμε Βελιγραδι και Σκοπια η Σερβια και Β.Μακεδονια. Σαν δημοκρατικοι και πολιτισμενοι ανθρωποι

Tο μητσοταικεικο δεν παραδέχεται την

Τόσο θετική συμφωνία των πρεσπων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

juncker-eu

«Πολύ συχνά ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Θελήσαμε να ξαναδώσουμε σε αυτόν τον λαό τους τίτλους αξιοπρέπειας που του αξίζουν» είπε ο κ. Γιούνκερ κάνοντας απολογισμό της θητείας του

8